2 candidați la parlamentare respinși de Curtea de Apel

csegzi sandorCurtea de Apel Târgu Mureş a respins, vineri, recursurile declarate de independentul Sandor Csegzi şi de Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) în numele lui Francisc Bereczki, şi a menţinut hotărârea Biroului Electoral Judeţean Mureş, care nu a acceptat candidaturile acestora. Instanţa a respins recursurile ca nefondate, iar sentinţa este definitivă şi irevocabilă.

În acest sens, candidatura Francisc Bereczki, care dorea să candideze la Camera Deputaţilor în Colegiul uninominal numărul 3 Mureş din partea PPMT, nu este acceptată pe motiv că până la data limită de depunere a candidaturilor nu avea domiciliul stabilit în România, ci în Austria. De asemenea, nici Sandor Csegzi, care dorea să candideze pentru Camera Deputaţilor în Colegiul nr. 1 Târgu Mureş în calitate de independent, nu va figura printre candidaţi, întrucât nu a depus la Biroul Electoral Judeţean Mureş listele cu semnături în patru exemplare originale.

În acest sens, din cele 69 de candidaturi depuse la BEJ Mureş până în data de 30 octombrie, două au fost refuzate, iar un alt candidat, Ioan Coroş, de la Partidul România Mare, căruia i se acceptase candidatura pentru Colegiul Uninominal nr. 3 Senat, a decis să se retragă. În judeţul Mureş sunt înregistrate astfel 66 de candidaturi pentru cele opt colegii de deputaţi şi patru de senatori.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.