British Documentary la Tîrgu Mureș – editia a VI-a

Vineri și Sâmbătă (16-17 iunie), începând cu ora 20.00, Cinema Arta găzduiește ultimele doua proiecții din cadrul celei de-a șasea ediții a “Documentarelor Britanice” la Tîrgu Mureș. Proiectul, organizat de British Council, partener local Asociatia K’ARTE, include 6 proiecții care au loc în perioada 2 – 17 iunie, în zilele de vineri și sâmbătă, începând cu ora 20.00, la Tîrgu Mureș.

INTRAREA ESTE GRATUITĂ!

Pentru cei care doresc, se recomandă o donație de 5-10 lei, ca o mică contribuție la acoperirea costurilor tratamentului medical al actriței Mihaela Oltean https://goo.gl/j2g2HV – o prezență obișnuită la evenimentele de film ale Asociației K’ARTE.

– VINERI, 16 IUNIE, ora 20.00 – George Blake Masterspy of Moscow / George Blake – Spionul de top al Moscovei (R. George Carey, 88 min.)
– SAMBATA, 17 IUNIE, ora 20.00 – The Stranger on the Bridge / Străinul de pe pod (R. Sam Forsdike, 46 min.)

Detalii despre filme:

George Blake Masterspy of Moscow / George Blake – Spionul de top al Moscovei
2015, R. George Carey, 88 min.

Spunea că face “munca lui Dumnezeu pe pământ”, dar cu toate acestea i-a trădat pe colegii săi în favoarea KGB-ului. Condamnat la 42 de ani de închisoare, George Blake a scăpat din Wormwood Scrubs cinci ani mai târziu și a fugit

în Uniunea Sovietică. Filmul lui George Carey călătorește prin viața neobișnuită a acestui trădător enigmatic, pornind de la oameni care l-au cunoscut și terminându-se cu o întâlnire neașteptată în pădurile din afara Moscovei.

The Stranger on the Bridge / Străinul de pe pod
2015, R. Sam Forsdike, 46 min.

„Străinul de pe pod” îl prezintă pe Jonny Benjamin în căutarea unui anonim care i-a salvat viața, oprindu-l să sară de pe podul Waterloo în urmă cu șapte ani. Filmul surprinde fiecare pas al călătoriei remarcabile întreprinsă de Jonny și include, printre altele, fenomenalul succes al campaniei sale, numeroasele piste generate de aceasta și, în cele din urmă, întâlnirea sa cu omul care i-a salvat viața.

Documentarul, tulburător de emoționant și provocator, pune în prim-plan interacțiunea umană și felul în care un gest de bunătate făcut de un om în urmă cu șase ani a avut un impact atât de puternic, dincolo de ce şi-ar fi putut imagina cineva vreodată.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.