Bunătăți din cămara bunicilor, cu GreenImpact Nemșa-Moșna

În martie 2017 s-a înființat Clubul GreenImpact Nemșa-Moșna, club la care activează, în momentul de față, 25 de copii (elevi ai școlii gimnaziale din Moșna), coordonați de prof. Alina Părăușanu și de prof. Ildi Pocan.

Novicii Clubului GreenImpact Nemșa-Moșna au realizat primul lor proiect, intitulat: „Bunătatea din cămara bunicilor”, în care tinerii Impacți din comună și-au propus să valorifice și să promoveze câteva rețete tradiționale din zonă. În acest sens, au organizat un brunch, sâmbăta, 27 mai, în curtea Bisericii Evanghelice.

În cadrul brunch-ului, invitații au fost rugați să deguste și să jurizeze preparatele pregătite și servite de ei, dintre care amintim: ciorba de brodalaven, supa de lătite (turtele), tocănița de pui cu găluști, pasta de slănină, lichiul cu cartofi, gemul de rubarbă, prăjitura cu rubarbă, precum și un delicios sirop de rubarbă.

Preparatele cU cele mai multe voturi…

… vor constitui materialul unor broșuri cu rețete tradiționale, precum și materialul unor cărți poștale pe care, alături de alte produse și preparate delicioase, cei interesați le vor putea achiziționa de la standul Clubului, din cadrul Festivalului de Artă Culinară, care va avea loc între 30 iunie și 2 iulie în Moșna.

Din banii obținuți…

… din vânzarea produselor copiii vor pleca într-o excursie școlară, astfel îndeplinindu-li-se un mare vis: acela de a trai experiența unei adevărate excursii, pentru prima dată în viața lor.

Cluburile GreenImpact sunt niște derivate ale Cluburilor Impact. Primele cluburi Impact s-au înființat acum zece ani și, în momentul de față, implică peste 2.000 de tineri din țară.

Ce fac tinerii la club? 

Realizează proiecte de învățare prin serviciul în folosul comunității, acestea reprezentând inima IMPACT, care pulsează mereu cu dublu efect: tineri mai pregătiți pentru viață, dar și mai puține probleme în comunitate. Practic, tinerii devin agenți ai schimbării. Scopul acestor cluburi este acela de a descoperi și de a promova patrimoniul natural și cel cultural… descoperind comori, așa cum membri clubului le numesc.

Cristina VANCEA 

Sursa: www.mirceahodarnau.ro 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.