Câştigătorii concursului naţional “Mesajul meu antidrog”- ediţia a XIV-a judeţul Mureş

“Mesajul meu antidrog”, ajuns în prezent la ediţia a XIV-a, reprezintă un proiect sustenabil de tradiţie al Agenţiei Naţionale Antidrog şi un exemplu de bune practici în domeniul cooperării cu instituţiile reprezentative din mediul şcolar.
Dorința a fost ca şi în acest an să se dea continuitate acestui demers preventiv, care îşi propune a conferi adolescenţilor încadraţi într-o formă de învăţământ o alternativă la consumul de droguri.
În judeţul Mureş concursul a fost implementat de către Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Mureş în colaborare cu Casa de Cultură a Studenților Tîrgu Mureș și Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş.
În data de 26 mai 2017, la sediul Casei de Cultură a Studenților din Tîrgu Mureș, a avut loc festivitatea de premiere pentru faza județeană a competiției.
Tema de anul acesta a concursului „Mesajul meu antidrog” a fost „Colorează-ţi viaţa altfel … fără droguri!”.
Secţiunile acestei ediții, la care elevii au transmis lucrări au fost:
– eseu literar
– arte vizuale
– film de scurt metraj

Lucrările declarate câștigătoare au fost:
– secţiunea arte vizuale – gimnaziu:
Locul I: Alexandrescu Alina, clasa a VIII-a, Liceul Tehnologic “Vasile Netea” Deda.
– secţiunea arte vizuale – liceu:
Locul I: Simon Zsuzsanna, clasa a IX-a, Liceul Tehnologic “Petru Maior” Reghin.
– secţiunea eseu literar – gimnaziu:
Locul I: Lucrarea cu titlul: “Nu asta e soluția” scrisă de Cesar Jesica Andra, clasa a VII-a, Școala Gimnazială “Miron Neagu” Sighișoara.
-secțiunea film de scurt metraj – liceu:
Locul I: Filmul cu titlul: „Colorează-ţi viaţa altfel…fără droguri!” realizat de Csiky Eduard – Emil, clasa a XI-a, Liceul cu Program Sportiv „Szasz Adalbert” Târgu Mureș.

Premiile, asigurate de partenerii de la Casa de Cultură a Studenților Târgu Mureș, cu care au fost recompensaţi tinerii, au fost în ton cu secţiunea la care au participat, cei de la arte vizuale primind diverse ustensile de pictură, cei de la eseu fiind premiaţi cu cărţi, iar cei de la film de scurt metraj – aparat video – foto.

Lucrările declarate câştigătoare participă în acest moment la jurizarea naţională, iar câştigătorii acesteia vor fi premiaţi de Agenţia Naţională Antidrog.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.