Conferința UDMR, întreruptă de PPMT

frunda gyorgyConferinţa de presă a candidaţilor UDMR Lokodi Edita Emoke, Kerekes Karoly, şi Gyorgy Frunda a fost întreruptă marţi de contracandidaţii lor din partea Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), Portik Vilmos, Boros Zoltan şi Jakab Istvan.

În timp ce Gyorgy Frunda, Kerekes Karoly şi Lokodi Edita Emoke prezentau problemele apărute în actuala campanie electorală, care a fost etichetată drept ‘murdară’, ca urmare a distrugerilor de materiale electorale, în sală şi-au făcut apariţia cei trei contracandidaţi de la PPMT, care au ţinut să le prezinte două lucruri: o tăbliţă cu denumirea bilingvă a străzii pe care se află sediul UDMR din Târgu Mureş ‘strada Gheorghe Doja – Dozsa Gyorgy utca’, iar al doilea a fost un volum intitulat ‘Legea votului uninominal’.

Potrivit liderului PPMT Mureş, Portik Vilmos, tăbliţa bilingvă a fost oferită UDMR ca o mostră a cum ar trebui să arate inscripţiile bilingve în Târgu Mureş, iar legea a fost adusă la sediul Uniunii pentru a-i demonstra senatorului Gyorgy Frunda că PPMT poate intra în Parlament prin pragul alternativ, fără a afecta pragul de 5%, prin care ar putea accede UDMR.

Candidaţii PPMT pentru colegiile din Târgu Mureş au fost scoşi afară de senatorul Gyorgy Frunda, care a susţinut în continuare că în parlamentul României nu pot accede două formaţiuni aparţinând aceleiaşi comunităţi, una prin pragul electoral, iar cealaltă prin pragul alternativ.

În plus, în privinţa tăbliţei, Frunda a spus că cei de la PPMT nu cunosc Legea Administraţiei Publice Locale şi că pe aceasta ar fi trebuit scris doar ‘strada Dozsa Gyorgy utca (strada, n.r.)’.

Deputatul Kerekes Karoly a arătat la rândul său, că este inacceptabil ca o formaţiune politică să deranjeze conferinţa de presă a altei formaţiuni şi că acest fapt este o noutate cel puţin în România.

Cristian Teodorescu

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.