Florea, îngrijorat de bătălia internă din PDL

dorin florea

Dorin Florea, prim-vicepreședinte PDL

Prim vicepreşedintele Partidului Democrat Liberal, Dorin Florea, şi-a manifestat îngrijorarea, vineri, faţă de ‘confruntarea demolatoare’ care are loc în interiorul PDL şi faţă de atitudinea taberelor adverse din organizaţie, care ‘trag cu furie’ una asupra celeilalte, şi a făcut un apel la dialog în cadrul partidului.

‘Asist cu îngrijorare în ultimele zile la o confruntare demolatoare, ce are loc în interiorul PDL, o confruntare care nu este benefică nici unui grup, nici unei moţiuni, nici unui membru al partidului nostru. Tonul la care au ajuns discuţiile este unul nepermis şi tocmai de aceea îmi permit să îi îndemn pe toţi colegii de partid la dialog şi la reflecţie (…) În momentul de faţă sunt îngrijorat să văd tabere adverse în PDL, să văd trupe aliniate în tranşee, care trag cu furie unii împotriva altora, spre deliciul presei şi al adversarilor politici. Sunt îngrijorat să văd cum în PDL se pun etichete, se trasează graniţe, se aruncă acuze grave ce îi descalifică pe toţi cei implicaţi. Nu asta este soluţia’, a afirmat Dorin Florea, într-o scrisoare deschisă.

El a făcut apel la colegii săi de partid să îşi amintească faptul că PDL a ‘scos ţara din criză’, făcând ‘ceea ce trebuia făcut în momente grele pentru România’, dar că acest lucru nu înseamnă ca membrii acestui partid să nu-şi asume ‘şi greşelile ce s-au făcut’.

Florea a susţinut că în PDL mai sunt foarte mulţi oameni responsabili care ştiu ce şi unde s-a greşit, că despre aceste lucruri trebuie discutat şi că ‘nu s-ar fi ajuns la situaţia tensionată de acum dacă în urmă cu ceva timp în PDL am fi dialogat mai mult şi am fi ţinut cont mai mult de opiniile exprimate’.

‘Este evident că multe din nemulţumirile din PDL sunt datorate unor măsuri vechi care la timpul lor nu au fost discutate suficient în partid, nu au fost lămurite, nu au fost anunţate şi prezentate corespunzător, membrii noştri din partid aflând de acestea din presă. Este necesar ca toată lumea să înţeleagă că în PDL conducerea partidului trebuie să se ocupe de partid, să-l facă funcţional, să-l facă capabil, să crească oameni care să lucreze şi care să nu aştepte ca alţii să le facă treaba. Dacă un partid nu are lider şi nu îşi creşte lideri este sortit eşecului’, a susţinut prim vicepreşedintele PDL.

El a mai spus că în aceste momente, niciun lider PDL nu ar trebui să permită ca în spatele său să se încoloneze fel şi fel de ‘indivizi dăunători care resping reforma şi care se complac în mediocritate’.

‘Acum, mai mult ca niciodată, PDL este dator să susţină ideile de dreapta, creştin-democrate, care au fost înecate de populismul socialist, trebuie să promoveze o administraţie eficientă, trebuie să sprijine mediul de afaceri şi clasa de mijloc care sunt în pragul dispariţiei, trebuie să recâştige încrederea populaţiei şi să ofere soluţia pentru o elită politică credibilă. În situaţia în care actuala conducere a ţării ne izolează prin iresponsabilitate de Europa, în situaţie în care haosul guvernează ţara iar puterea încearcă prin toate mijloacele să destructureze sistemul democratic, consider că pentru PDL este o datorie de onoare să dovedească înţelepciune şi unitate în jurul unor valori care s-au dovedit imbatabile şi nu s-au schimbat de-a lungul istoriei, valorile creştin-democrate, de dreapta’, a accentuat Dorin Florea.

Politicianul a subliniat că priorităţile PDL trebuie îndreptate spre recâştigarea încrederii mediului de afaceri – demers pentru care Elena Udrea i se pare ‘cea mai potrivită’, dialogul cu societatea civilă – unde Florea i-a nominalizat ca ‘vectori’ pe Monica Macovei, Cristian Preda, Adrian Papahagi, precum şi spre administraţie şi descentralizare – domeniu în care Florea susţine că Vasile Blaga şi Theodor Stolojan i se par a fi ‘oamenii potriviţi’.

‘Avem resurse suficiente, oameni responsabili şi de aceea consider că cele trei moţiuni ar fi trebuit să fie convergente, complementare şi nu divergente (…) Trebuie să adunăm în jurul nostru toate forţele care pot să ducă la reconstrucţia dreptei româneşti, la reconstrucţia unui climat sănătos, la reconstrucţia normalităţii. Acesta este cel mai mare câştig pe care putem să ni-l dorim’, a mai spus Florea.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.