Ieri la Primărie, azi reținut pentru trafic de influență

curtea de apel targu muresUn fost inspector al Primăriei Târgu Mureş, Florin Ioviţoniu, a fost reţinut de procurori pentru trafic de influenţă în formă continuată şi pentru mai multe infracţiuni de înşelăciune, a anunţat vineri conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii vineri de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş, Florin Ioviţoniu a fost reţinut joi, în urma unor percheziţii, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată. Parchetul a precizat că, ulterior, din probatoriul administrat a rezultat că activitatea infracţională a fostului inspector este mult mai largă şi că vineri s-a dispus extinderea cercetărilor pentru alte infracţiuni de înşelăciune şi trafic de influenţă.

Procurorul Gheorghe Costea a arătat că Ioviţoniu ar fi solicitat bani de la mai multe persoane, după ce le-a promis că poate intermedia angajarea lor în cadrul Primăriei Târgu Mureş.

‘A solicitat de la mai multe persoane diverse sume de bani, spunându-le că are influenţă asupra unor angajaţi ai Primăriei Târgu Mureş şi le poate facilita angajarea în cadrul instituţiei. Acesta a fost iniţial reclamat de o persoană căreia i-a promis angajarea în cadrul Primăriei, după care au mai fost depistate şi alte persoane în aceeaşi situaţie, precum şi alte două înşelate, cărora le-a promis că le va rezolva să plătească impozite mai mici, dacă îi plătesc un comision’, a arătat procurorul.
Florin Ioviţoniu a fost prezentat, vineri, la Tribunalul Mureş cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Procurorul a spus că, până în prezent, nu există nicio dovadă că în acest caz ar fi implicaţi şi angajaţi ai Primăriei Târgu Mureş.

Potrivit comunicatului de presă, dosarul a fost instrumentat de procurori în colaborare cu Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş şi cu suportul tehnic al Serviciului Român de Informaţii Mureş.
AGERPRES

print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.