Lucrările de construcții luate la control

primarie targu muresCadrele Biroului Disciplină în Construcţii şi Afişaj Stradal au efectuat 17 verificări, pe linia disciplinei în construcţii, la diverse şantiere de pe raza municipiului Tîrgu-Mureş. Ca urmare a controalelor efectuate, au fost depistate 9 locaţii unde se executau lucrări neautorizate sau cu nerespectarea „Autorizaţiei de construire”. După întreprinderea unor activităţi specifice, au fost identificaţi investitorii, beneficiarii şi/sau după caz, executanţii acestora, fiind sancţionaţi, în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 – republicată, privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, aplicându-se amenzi în valoare totală de 1 300 lei, dispunându-se totodată şi oprirea imediată a lucrărilor, precum şi efectuarea demersurilor necesare pentru a intra în legalitate.

În temeiul dispoziţiilor HCL nr. 143/2012 – privind aprobarea unor taxe speciale pentru anul 2013, au fost verificaţi 14 agenţi economici care au amplasat pe domeniul public materiale publicitare, 12 dintre aceştia fiind somaţi să le retragă în termen de 24 ore, întrucât nu deţineau Avizul eliberat de către Administraţia Domeniului Public, iar un contravenient a fost sancţionat cu amendă de 2 500 lei deoarece a refuzat să respecte termenii somaţiei.

În perioada de referinţă s-au înregistrat 14 sesizări de la diverşi cetăţeni, la care agenţii din cadrul Biroului Disciplină în Construcţii şi Afişaj Stradal au executat verificări, au dispus măsuri pe cale de consecinţă şi au răspuns în scris petenţilor.

LIPSA AUTORIZAŢIEI DE FUNCŢIONARE ŞI DEPĂŞIREA OBIECTULUI DE ACTIVITATE APROBAT

Biroul Control Comercial a realizat controale specifice, conform programului de activitate lunar, la 97 comercianţi având sediul în zona străzilor Cutezanţei şi Moldovei, avându-se în vedere verificarea respectării prevederilor O.G. 99/2000*, a H.C.L. nr. 124/2004 şi a H.C.L. 39/2007, soluţionând totodată şi trei sesizări primite din partea unor concetăţeni.

Contextual, s-au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale cu amendă, în cuantum de 4 800 lei, întrucât agenţii economici nu deţineau Avizul/Autorizaţia de funcţionare sau nu respectau condiţiile cuprinse în acestea, depăşind obiectul de activitate aprobat de autoritatea publică locală. De asemenea, au fost sancţionate două societăţi care comercializau diverse produse alimentare fără a avea specificat termenul de valabilitate al acestora.

ABATERI DE LA NORMELE PRIVIND SALUBRITATEA ŞI MENŢINEREA ESTETICII MUNICIPIULUI

Urmărind modalităţile de respectare, de către persoanele juridice, a normelor legale impuse de HCL nr. 20/2008 – modificată, cu privire la obligaţia de a asigura buna gospodărire a imobilelor, precum şi cele referitoare la condiţiile de depozitare şi colectare a deşeurilor menajere, personalul Compartimentului Protecţia Mediului a întreprins 25 controale la diferiţi agenţi economici, 13 dintre aceştia fiind invitaţi la sediul instituţiei pentru clarificarea situaţiei, iar 9 contravenienţi au fost sancţionaţi cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 lei.

Agenţii din cadrul compartimentului, au soluţionat 6 sesizări primite din partea cetăţenilor, în urma investigaţiilor operative fiind identificată şi sancţionată o persoană fizică care a deversat apă conţinând diferite reziduri şi resturi provenite din curăţirea imobilului pe partea carosabilă a drumului public, precum şi un contravenient care deţinea animale de companie într-un imobil cu mai multe apartamente fără acordul vecinilor.

Sursa: Primăria Tîrgu-Mureș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.