Senatul a adoptat tacit un amendament

senat-razvan-chiritaSenatorul Şerban Nicolae a depus o modificare a Codului Penal prin care dezvăluirea de informaţii din dosarele penale să fie incriminată, scrie gândul.info, care precizează că Şerban Nicolae a fost avocatul fostului senator Cătălin Voicu, condamnat definitiv la şapte ani de închisoare pentru corupţie.

Senatorul PSD a propus modificarea articolelor 276 şi 277 din Codul Penal şi a propus pedeapsa cu închisoarea pentru toţi cetăţenii care dezvăluie „informaţii care, potrivit legii, nu au caracter public, dintr-o cauză penală aflată in curs de cercetare”. Sancţiunea fiind de la 6 luni la 3 ani de închisoare, această nouă infracţiune ar urma să fie introdusă în legea penală la aliniatul 3 al articolului 277.

Potrivit Noului Cod Penal, în vigoare, fapta sus amintită „se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă”. În varianta propusă de Şerban Nicolae, subiectul infracţiunii poate fi oricare dintre cetăţenii României, în special jurnaliştii, nu doar „martorul, expertul sau interpretul”.

sursa gandul

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.