Strategia de alianțe a UDMR – „o înțelegere deșteaptă”

frunda gyorgySenatorul Gyorgy Frunda, candidatul UDMR Mureş pentru Colegiul uninominal numărul 1 Senat, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că strategia Uniunii în privinţa unor alianţe post electorale va fi una ‘deşteaptă’ şi că este nevoie de această organizaţie ‘cu care previi anumite tensiuni etnice’ şi care să rezolve problemele comunităţii maghiare.

‘(…)Va fi o înţelegere deşteaptă. Depinde în ce poziţie vom fi. Pe mine mă încurajează declaraţia fostului prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu, care spunea că viitorul Guvern trebuie să aibă o relaţie de colaborare cu UDMR, indiferent dacă vom fi într-o coaliţie guvernamentală sau nu. Şi aşa este, pentru că noi nu suntem un partid politic, noi trebuie să rezolvăm problemele comunităţii maghiare. Eu sper să fim în coaliţie guvernamentală, dacă mă întrebaţi. Eu sper acest lucru. Dacă vom avea un Guvern USL – şi aceasta e mai mult ca sigur – dacă putem să ajungem la o siguranţă şi ei să priceapă, şi sunt semne în sensul acesta, că ai nevoie de UDMR, ca reprezentantul legal al comunităţii maghiare din România, cu care previi anumite tensiuni etnice şi rezolvi cerinţele legale ale comunităţii şi prin aceasta întăreşti politica majorităţii şi a ţării, toată lumea are de câştigat’, a arătat Frunda. Candidatul a spus că pe marginea acestui subiect se va mai discuta, iar dacă nu atunci Uniunea va fi în opoziţie.

Senatorul crede că în politică nu există ‘probleme delicate’ şi că orice dispută politică se poate rezolva doar prin negocieri şi discuţii, inclusiv pe marginea unor subiecte pe care anumiţi politicieni le resping în prezent, cum e şi cazul lui Mihai Voicu, vicepreşedintele PNL, care exclude discuţii pe anumite teme.

‘(…) O problemă de colaborare guvernamentală se rezolvă prin discuţie. Nu există nicio problemă delicată sau care să nu poată fi discutată. La UMF – Guvernul din care face parte domnul Voicu a ajutat la detensionarea problemei şi doar lumea academică a ajuns la o înţelegere în şapte puncte. S-a detensionat, cu sprijinul politicului, care e un lucru pozitiv, ar trebui să fim de acord’, a susţinut Frunda.

Acesta a precizat că UDMR va aştepta să vadă cine câştigă alegerile şi va acţiona în consecinţă.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.