Un nou serviciu pentru șomerii harghiteni

ajofm harghitaAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Harghita a lansat un serviciu online prin care şomerii indemnizabili sunt chestionaţi referitor la cursurile pe care doresc să le urmeze.

Directorul AJOFM Harghita, Tiberiu Pănescu, a declarat că instituţia pe care o conduce a întocmit deja un program de cursuri care se vor derula anul viitor şi, prin această aplicaţie, se încearcă identificarea persoanelor potrivite pentru fiecare curs.
„Încercăm să vedem dacă acele cursuri pe care le-am preconizat să le organizăm anul viitor se potrivesc cu intenţiile şomerilor, pentru a putea trimite omul potrivit la cursul potrivit. De asemenea, ne putem şi adapta, în funcţie de solicitările lor”, a declarat Tiberiu Pănescu.
Acesta a precizat că în stabilirea programului se ţine cont şi de solicitările angajatorilor, pentru că nu se pot organiza cursuri în meserii care nu se caută pe piaţa muncii din judeţ.
Potrivit sursei citate, până la sfârşitul lunii decembrie se estimează că vor fi chestionaţi cel puţin 2100 de şomeri.
Cursurile organizate de AJOFM Harghita sunt dintre cele mai diverse, de la bucătar şi ospătar, până la lucrător în agricultură, iniţiere în limba engleză sau îngrijitor copii.
La sfârşitul lunii octombrie, numărul şomerilor înregistraţi la AJOFM Harghita a fost de 9113, cu 1630 mai mare faţă de luna anterioară, rata şomajului fiind de 6,26%, mai mare decât în septembrie, când a fost de 5,14%.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.