Un pian cadou și un concert de excepție

DSC01727Un fericit concurs de împrejurări a adus iubitorilor de muzică clasică din Luduş clipe de încântare şi satisfacţie artistică. Mai întâi, fără „obiectul muncii” adică un minunat pian „Alois Kern” din Viena, donaţie făcută de SC Tereos SA Luduş, fosta Fabrică de zahăr, prin managerul general Ioan Armenean, concertul nu ar fi avut loc.

Apoi, dacă Asociaţia „Sănătos în Europa” prin pianistul Kovacs Levente şi sculptorul Şimon Attila care activează la Casa de Cultură „Pompeiu Hărăşteanu” Luduş sprijiniţi fiind de Primărie şi Consiliul Local nu ar fi luat legătura cu artiştii Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu, concertul nu ar fi avut loc. Cei doi artişti au susţinut, din anul 2005, peste 150 de concerte în ţară şi au participat la multe Festivaluri importante. Recitalul de pian de la Luduş a cuprins integrala Sonatelor pentru pian la patru mâini de Wolfgang Amadeus Mozart, Sonate compuse între anii 1765-1787.

A fost o seară deosebită pentru iubitorii muzicii clasice din Luduş, un eveniment care va rămâne în memoria spectatorilor care au aplaudat minute în şir pe cei doi artişti. Donatorul pianului spunea în momentul acceptării donaţiei: „Vrem să folosească tinerilor care doresc să înveţe să caute şi să aprecieze arta de calitate”.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.