Județul Mureș este acum mai curat! Felicitări voluntarilor!

Peste 10.000 de voluntari din tot județul s-au alăturat, la sfârșitul săptămânii trecute, campaniei Letˊs do it Romania.
Pe lângă cele cinci puncte de înregistrare din Tîrgu Mureș, respectiv Sala Polivalentă, malul Mureșului, liziera pădurii din zonele Căii Sighișoarei, a Spitalului Județean și a Fabricii de cărămidă, s-au adunat gunoaie și în Sighișoara, Reghin, Miercurea Nirajului, Luduș. În Târnăveni a fost o foarte bună implicare a școlilor, acolo Primăria nefiind implicată în această acțiune. În total au fost 28 de puncte de unde s-a adunat gunoiul.

 

Gimnaziul `Alexandru Ioan Cuza`, Tîrgu Mureș

 

Exemple frumoase

În Tîrgu Mureș, la Gimnaziul „Alexandru Ioan Cuza” din cartierul Unirii, voluntarii (elevi, profesori, părinți și bunici) s-au adunat dis de dimineață în curtea școlii. „Au participat aproximativ 300 de persoane. Ne-am mobilizat exemplar, am adunat o cantitate însemnată de gunoaie din cartierul Unirii din parcuri, de pe străzi și am continuat pe strada Remetea până în pădure. Acțiunea a durat aproximativ 3 ore și au participat elevii din toate clasele, de la pregătitoare până la clasa a VIII-a”, ne-a declarant profesoara de geografie Petronela Silvășan, cea care a fost și organizatoarea evenimentului din cartierul Unirii.

 

Cei mai harnici prichindei – Gimnaziul „Alexandru Ioan Cuza”
Directoarea Olga Atomei- Gimnaziul Al. Ioan Cuza, alături de voluntari


Și la Luduș a fost o mișcare frumoasă. Sute de sute de elevi, profesori, dar și părinți au participat la această acțiune de curățenie, unde au fost adunați peste 150 de saci cu deșeuri.

Directorul Agenției de Protecția Mediului, Dănuț Ștefănescu, a spus că instituția s-a implicat prin angajați și voluntari, prin distribuirea de saci și mănuși la școli și prin scrisori către primării.
Instituția Prefectului, alături de Apele Române și Consiliul Județean, au realizat parteneriate cu Asociația „Lets do it”, asigurând spații de comunicare, trimițând circulare către unitățile administrativ teritoriale din județ, dar și venind cu propriii angajați să ridice gunoaiele, s-au alăturat acestui demers Prefectura Mureș, Primăria Tîrgu Mureș, jandarmeria, poliția locală, APM, Apele Române, Penitenciarul și inspectoratul școlar.

 

 

A.B.

Comentează cu Facebook