10 şoferi băuţi au fost depistați de polițiștii din Mureș, în ultimele 3 zile

#La data de 17.02.2018, la ora 03:27, polițiști rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Tg-Mureş au oprit în trafic un autoturism condus de un tânăr, de 24 de ani, care prezenta halenă alcoolică. În urma testării alcoolscop i-a rezultat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar din verificările efectuate în bazele de date s-a constatat că tânărul are dreptul de a conduce suspendat până în data de 22.02.2018.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.

#La data de 17 februarie 2018, la ora 00:07, polițiștii rutieri din Tg. Mureș au oprit în trafic un autovehicul condus de un tânăr, de 19 ani, căruia în urma testării cu etilotestul i-a rezultat o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal.

#Polițiștii din Sighișoara au oprit în trafic un autoturism condus de un tânăr, de 30 de ani, căruia aparatul etilotest i-a indicat un rezultat de 0,77 Mg/l alcool pur în aerul expirat.

#Un alt conducător auto, din județul Cluj, a fost oprit în trafic de polițiștii din Mureș, în timp ce conducea un autoturism sub influența alcoolului (0,82 mg/l), pe raza orașului Sărmașu.

# La data de 17 februarie 2018, polițiștii au fost sesizați despre faptul că în com. Băgaciu, a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale. La fața locului, polițiștii Secției nr. 11 Târnăveni, au constatat faptul că un bărbat, din localitae, a condus un autoturism, iar pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a intrat în terasa unui imobil.

În urma testării cu etilotestul, bătbatului i-a rezultat o valoare de 0,57 mg/L alcool pur în aerul expirat și totodată, a reieșit faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului, fără a poseda permis de conducere și distrugere.

#Un alt bărbat, din Reghin, în ziua de 18.02.2018, a condus un autoturism, iar pe fondul conducerii sub influența alcoolului (de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat) și a neadaptării vitezei la condițiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă, a pierdut controlul direcției de mers și a intrat în coliziune cu două autoturisme staționate pe partea dreaptă a drumului. Cercetările sunt continuate de către Biroul Rutier Reghin sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

#Patrula de poliție din cadrul Secției nr. 11 Târnăveni, a oprit pe strada Gării, din satul Deaj, un autoturism, condus de către un bărbat, de 41 de ani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatându-i valoarea de 0,67 mg/L alcool pur în aerul expirat.

#Pe raza stațiunii Sovata, polițiștii au depistat un bărbat, de 39 de ani, în timp ce conducea sub influența alcoolului, respectiv 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

#Pe raza mun. Reghin, pe strada Gurghiului la intersecție cu strada Argeșului, a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale. La fața locului, a fost identificat se afla conducătorul autovehiculului căruia etilotestul i-a indicat concentrația de 1,41 Mg/L alcool pur în aerul expirat.

#La data de 18.02.2018, ora 0800, o tânără, în vârsta de 23 de ani, a condus un autoturism pe str. Cutezantei, din Tîrgu-Mures, iar pe fondul neadaptării vitezei la conditiile de drum alunecos și acoperit cu zăpadă a derapat, împrejurare in care a tamponat alte două autoturisme parcate regulamentar. Accidentul nu a fost soldat cu victime omenești. În aceași zi, în jurul orei 13.30, conducătoarea auto s-a prezentat la sediul Biroului Rutier Tg.Mures, în vederea intocmirii documentelor de constatare ca urmare a accidentului rutier, unde a fost testată alcoolscopic, aparatul indicând valoarea de 0,42 mg/l alcool pur in aerul expirat. Cercetările sunt continuate.

La 18.02.2018, ora 22.37, Poliţia municipiului Vatra Dornei a fost sesizată despre faptul că, pe DN 17, din comuna Dorna Candrenilor s-a produs un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale.

Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 din comuna Dorna Candrenilor, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, carosabilul fiind umed şi alunecos, un bărbat de 46 de ani din judeţul Mureş, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune laterală cu autoutilitara condusă regulamentar din sens opus de un bărbat de 30 de ani din judeţul Botoşani.

Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, pentru bărbatul de 30 de ani şi de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul de 46 de ani, căruia, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.