23 mai – ZIUA PREVENIRII INFRACŢIONALITĂŢII CONTRA PATRIMONIULUI

Infracţiunile îndreptate împotriva patrimoniului reprezintă prioritatea de acţiune a Poliţiei Române în acest an şi nu numai. În ultimii ani, în judeţul Mureş, o mare parte a furturilor s-a comis şi pe fondul neglijenţei proprietarilor, de aceea reamintim câteva gesturi simple ce ne pot feri de neplăceri.

FURTURILE DIN LOCUINŢE SE POT EVITA!
 Încuiaţi uşa chiar dacă sunteţi acasă!
 În cazul în care la uşa Dvs. se prezintă persoane care vând, cumpără diferite produse, evitaţi-le!! În nici un caz nu le permiteţi accesul în locuinţă!
 Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi!
 Folosiţi eficient interfonul!! Dacă nu sunteţi atenţi, s-ar putea să deschideţi unui hoţ!! Nu vă lăsaţi convinşi de diverse calităţi pe care persoana respectivă spune că le are!

În LOCURILE AGLOMERATE – mijloace de transport în comun, staţiile acestora, pieţe, magazine – aveţi grijă la genţi şi buzunare! De obicei hoţii (2-3 persoane) poartă o haină pe braţ şi se împing, pentru a vă distrage atenţia, moment în care acţionează, după care dau „prada” din mână în mână! Aşadar:
 Ţineţi banii în buzunare interioare, cât mai aproape de corp; în nici un caz nu-i purtaţi în buzunare de la spate!
 Mare atenţie: banii, actele, telefonul mobil sau alte bunuri, sunt la îndemâna hoţilor daca le ţineţi în rucsac, la spate!

Pentru protecţia AUTOTURISMULUI,
 Nu lăsaţi în interior, la vedere, bani, genţi, borsete, telefoane mobile, detectoare radar, sisteme GPS, aparatură electronică ori alte bunuri care pot tenta infractorii!
 Dotaţi-vă autoturismul cu sistem de alarmă!
 Evitaţi să păstraţi în autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de înmatriculare a maşinii, documentele firmei, cărţi de credit, ordine de plată sau orice alte înscrisuri de valoare;

„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” este o acţiune al cărei scop este sublinierea importanţei activităţii preventive a Poliţiei şi totodată a parteneriatului cu alte autorităţi/instituţii/ONG-uri.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.