fbpx

245 persoane au fost sancționate pentru nerespectarea măsurilor impuse de epidemie

În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare privind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţi au participat peste 175 de forţe de ordine, fiind verificate peste 210 societăți comerciale, precum şi peste 200 de mijloace de transport persoane și totodată legitimate peste 1.655 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 244 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 15.250 de lei, astfel:

  • 243 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală; -1 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport în comun și să nu se expună la riscuri.

Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni.

Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.

Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Comentează cu Facebook