39 de permise retinute pentru neacordare de prioritate

39 de permise de conducere au fost reţinute de poliţişti în urma unei acţiuni desfăşurate pentru combaterea neacordării priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor.

La data de 11 aprilie a.c, poliţiştii mureşeni, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au desfăşurat acţiuni în trafic pentru prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de neacordarea de prioritate pietonilor si autovehiculelor.

Pe parcursul desfăşurării acţiunilor, poliţiştii rutieri şi de ordine publică au aplicat 167 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la legislaţia rutieră.

23 de sancţiuni au fost aplicate conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, iar alte 2 conducătorilor auto nu au acordat prioritate de trecere altor vehicule.

De asemenea, au fost constatate 5 infracţiuni şi au fost reţinute 39 de permise de auto, dintre care 25 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor sau altor vehicule şi 14 pentru alte abateri.

EXEMPLU:
La data de 11.04.2017, ora 09:55, poliţiştii au depistat în trafic, un bărbat din Tg. Mureş, în timp ce conducea un autoturism iar pe str 1 Decembrie 1918, in dreptul trecerii de pietoni, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat în traversarea regulamentară a părţii carosabile.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce, pentru o perioadă de 30 de zile.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.