5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre instalatia electrica a unei case noi

 

Instalatia electrica a unei case noi este o componenta extrem de importanta, avand in vedere ca aceasta trebuie sa reziste chiar si 50 de ani. De aceea, cand vine vorba de elementele care o alcatuiesc, o persoana trebuie sa aiba in vedere cumpararea celor mai calitative. Datorita lor, a proiectarii si a echilibrului circuitelor depinde foarte mult calitatea instalatiei.

Daca iti construiesti o casa noua, afla ca toate componentele instalatiei electrice trebuie alese incat sa faca fata cerintelor sistemului.

Iata ce trebuie sa stii despre instalatia electrica a unei case noi:

  1. In primul rand, trebuie sa afli ca tabloul electric este unul dintre cele mai importante componente ale instalatiei, intrucat el distribuie energia electrica pentru anumiti consumatori. De asemenea, el este cel care ii protejeaza pe acestia de scurtciruite, cu ajutorul sigurantelor. De exemplu, poti opta pentru sigurante automate, intrucat ele se declanseaza imediat ce prin instalatia electrica trece un curent foarte intens.
  2. Apoi, o alta componenta de mare importanta in orice casa este priza. Ea trebuie sa fie prezenta in fiecare camera pentru ca este cea care transmite energie electrica catre alti consumatori. De aceea, inca de la inceput trebuie sa te gandesti care este numarul de prize pe care il doresti, intrucat in camerele mai mari pot fi si cate doua sau trei.
  3. Mai mult, orice casa trebuie sa fie prevazuta cu corpuri de iluminat. Fireste ca acestea vor fi in concordanta cu gusturile tale. De cele mai multe ori, oamenii uita de faptul ca trebuie sa aiba si iluminat exterior, motiv pentru care trebuie sa revina asupra instalatiei. Astfel, tine cont si cauta aplice pentru iluminat exterior la Electric14, intrucat le vei gasi la un pret foarte convenabil. Poti cumpara o cantitate mai mare daca vrei sa pui imprejurul casei si vei beneficia de o oferta mult mai buna.
  4. Nu trebuie uitate nici cablurile, intrucat fara ele nimic nu ar fi posibil. Sigur ca nu trebuie sa le alegi tu, ci este necesar sa angajezi un electrician priceput care sa stabileasca ce tip este necesar pentru fiecare camera in parte, in functie de cum va fi utilizat curentul.
  5. Nu in ultimul rand, mascarea cablurilor si implicit a intregii instalatiei electrice este extrem de importanta. Nu este vorba de ascunderea lor pe sub covoare sau pe langa pereti, ci de cablarea prin pereti. Sigur ca un electrician ar trebui sa te ajute in acest sens, insa este esential sa stii de la inceput ce anume vrei si unde sa fie pozitionat fiecare element.

Asadar, daca iti construiesti casa si aveai nevoie de mai multe detalii despre instalatia electrica, este foarte important sa stii ca un meserias te va ajuta mult. De asemenea, trebuie sa cumperi elemente componente de calitate si sa stii foarte bine inca de la inceput ce anume iti doresti.

 

Comentează cu Facebook