50 de proiecte au câștigat „Spații Verzi”

proiecteUn număr de 50 de proiecte de mediu vor fi finanţate de către MOL România cu suma de 650.000 lei, în cadrul Programului ,,Spaţii Verzi”, derulat de Fundaţia pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc.

Potrivit unui comunicat, au fost primite 179 de cereri de finanţare, din 35 de judeţe, iar Fundaţia pentru Parteneriat a selectat 50 de proiecte câştigătoare. Pentru componenta ,,Spaţii Verzi Urbane” au fost depuse 94 de proiecte, dintre care 27 au fost declarate câştigătoare de către comitetul de evaluare a programului.
Se vor reamenaja curţi de şcoli, de grădiniţe, parcuri publice şi curţi ale centrelor de copii în 25 de oraşe, din 17 judeţe. În comunicatul menţionat se mai arată că vor fi plantaţi peste 2.000 de arbori şi arbuşti şi în jur de 14.000 flori, pe o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi de spaţii verzi.

Arii Naturale Protejate

La categoria ,,Arii Naturale Protejate” au fost propuse 85 de proiecte, iar 23 dintre acestea au fost selectate pentru finanţare. Câştigătorii au obţinut fonduri pentru activităţi tip Junior Ranger, amenajarea de poteci tematice, organizarea de evenimente precum ,,Ziua Rezervaţiei”, ,,Ziua Biodiversităţii”, expoziţii şi amenajarea unor centre de vizitare. Proiectele se vor derula în 14 judeţe din ţară.
Directorul Fundaţiei pentru Parteneriat, László Potozky, a declarat că interesul organizaţiilor şi comunităţi de a se implica în activităţi de protecţia mediului este unul crescut.
,,Evaluarea proiectelor din cadrul celor două componente ale programului ‘Spaţii Verzi’ ne-a demonstrat interesul continuu al organizaţiilor neguvernamentale şi al comunităţilor de a se angaja în activităţi care să ducă la îmbunătăţirea condiţiilor de mediu urbane, respectiv la conştientizarea valorii patrimoniului natural din România. Modalităţile de abordare descrise în cadrul proiectelor aprobate sunt caracterizate printr-un grad ridicat de inovaţie şi creativitate”, a declarat László Potozky, director al Fundaţiei pentru Parteneriat.

La rândul său, Kinga Daradics, director al MOL România, a precizat că responsabilitatea faţă de mediu trebuie dublată de eforturi consecvente pe termen lung. ,,Este parte a filosofiei noastre de afaceri şi vom rămâne un partener de încredere al celor care vor să realizeze proiecte verzi, care vor înfrumuseţa şi îmbunătăţi viaţa comunităţilor, cu efecte durabile şi sustenabile”, a spus ea.

134.000 de voluntari

În cadrul celor opt ediţii anterioare ale programului Spaţii Verzi, desfăşurate în perioada 2006-2013, s-au implicat peste 134.000 de voluntari. Proiectele finanţate au ,,înverzit” o suprafaţă de circa 363.000 de metri pătraţi. De asemenea, au fost sprijinite 124 de proiecte de popularizare a importanţei ariilor protejate, prin activităţi variate. Finanţările totale acordate de la începutul programului depăşesc echivalentul a un milion de euro.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.