A fost anulat și pentru Călin Moldovan, ordinul de încetare a mandatului de consilier

Tribunalul Mureș a decis și în cazul consilierului local Călin Moldovan anularea Ordinului de prefect – emis ca urmare a excluderii acestuia din PNL – prin care se constata încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului în cazul său. Potrivit site-ului instanței, Tribunalul Mureș a admis ca întemeiată acțiunea formulată de Călin Moldovan și în consecință a dispus anularea Ordinului nr. 117, emis de pârâtă în data de 8 martie 2019. Prefectura a fost obligată și la plata către reclamant a sumei de 50 de lei, cheltuieli de judecată reprezentând contravaloarea taxei judiciare de timbru. Hotărârea Tribunalului are drept de recurs în 15 zile de la comunicare.

Până acum, Tribunalul Mureș a decis suspendarea tuturor ordinelor de prefect atacate de consilieirii excluși din PNL – Călin Moldovan, Radu Todoran, Dumitru Pavel, Matei Dumitru și Vasile Miculi, aceeași instanță dispunând și anularea ordinelor de prefect amintite în cazul primilor 3, Vasile Miculi având termen fixat într-o speță cu același obiect în 18 septembrie 2019.

Dat fiind că hotărârile de suspendare a ordinelor sunt executorii, cei 4 consilieri se prezintă în continuare la ședințele Consiliului Local Târgu Mureș și votează proiectele de hotărâre, deși statutul lor politic nu este clar.

În ce privește dosarul privind ”obligația de a face”, în care cei 4 consilieri locali se judecă cu PNL Mureș, în 28 iunie s-a declinat competența de soluționare, în favoarea secției civile a Tribunalului Mureș.

Singurul care nu a atacat ordinul de prefect prin care a rămas fără mandatul de consilier local este Dumitru Pavel, care, între timp, a fost numit director la Zoo.

PNL Mureș a decis în luna februarie excluderea din partid consilierilor locali prezenți la ședința Consiliului Local Municipal Târgu Mureș din data de 31 ianuarie în care s-a votat luarea unui credit de 90 de milioane de lei, “pentru proiectele orașului”, fără nicio discuție prealabilă în comisii – cu excepția Theodorei Benedek, care a absentat la ședința respectivă, fiind plecată din țară.

La începutul lunii martie, prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a emis ordinele privind încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatelor de consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Târgu Mureș ale lui Moldovan Călin, Todoran Liviu Radu, Dumitru Pavel, Matei Dumitru și Miculi Vasile și declararea ca vacante a locurilor acestora.

E.G.

Comentează cu Facebook