Accident feroviar cu 16 victime la limita de județ

cfrNumărul persoanelor rănite în accidentul feroviar produs miercuri dimineaţa, între localităţile Monor şi Vătava, a crescut la 16, una dintre acestea fiind în comă, iar alte cinci suferind politraumatisme, contuzii şi fracturi, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa-Năsăud, Marius Rus.

Bărbatul aflat în stare foarte gravă şi inconştient a fost transportat la UPU Mureş. Spre spitalele din Mureş s-au îndreptat alte şapte dintre victime, iar restul de opt au fost direcţionate spre Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa.

Accidentul s-a produs pe aceeaşi linie de cale ferată, o drezină lovind din spate un tren de marfă în apropierea unui tunel. Toţi răniţii sunt angajaţi de căi ferate.

La faţa locului s-au deplasat 14 echipaje de salvare, nouă din judeţul Bistriţa-Năsăud şi cinci din judeţul Mureş. Din cauză că locul unde a avut loc accidentul feroviar se află într-o zonă inaccesibilă, salvatorii au fost nevoiţi să parcurgă aproape doi kilometri pe jos, cu tărgile şi echipamentele medicale, pentru a putea ajunge la răniţi.

Potrivit unui comunicat de presă al CFR, circulaţia feroviară pe relaţia Deda – Dej a fost închisă în urma acestui acccident feroviar.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.