Activități de succes la Școala Gimnazială ”Vasile Săbădeanu” Voiniceni în săptămâna Școala Altfel: ”Să știi mai multe să fii mai bun!”

În perioada 27-31 martie 2017 elevii Școlii Gimnaziale ”Vasile Săbădeanu” Voiniceni au participat la o serie de activități extrașcolare în cadrul programului Școala Altfel: ”Să știi mai multe să fii mai bun”. Activitățile au fost extrem de variate: concurs de talente, vizită la brutăria din sat, activități ecologice, etc.
Activitatea care a stârnit cel mai mare interes și totală implicare a constat într-o acțiune ecologică menită să le cultive elevilor dragostea față de natură. În acest sens cadrele didactice din unitatea școlară: Anamaria Roman, Laidia Pop, Mihaela Sermășan, Maria Togănel au inițiat acțiunea ”Vrem să trăim într-un mediu curat și sănătos”.
Conștienți de necesitatea de a ocroti natura, copiii au fost antrenați într-o activitate practică de ecologizare a curții școlii și de plantare de flori. La această activitate a participat și directorul structurii centrale de la Școala Gimnazială Ceuașu de Cîmpie, doamna prof. Minerva Bordeianu care a apreciat activitatea coordonată de cadrele didactice din structura Voiniceni.
Prin această activitate cadrele didactice nu au urmărit doar protejarea mediului înconjurător, ci și dezvoltarea de atitudini, crearea de comportamente, dezvoltarea creativității elevilor, precum și a spiritului de muncă în echipă. Aceste activități de ecologizare vor continua, urmând ca la sfârșitul anului școlar cei mai implicați elevi să fie recompensați cu diferite premii în cadrul”Galei elevului voluntar”.
O altă activitate de succes, în cadrul programului, a constat în vizita elevilor la brutăria din localitate, pentru a afla secretele celor mai pricepuți brutari. Aici copiii au fost informați asupra principiilor de baza în preparea pâinii și asupra aparatelor utilizate pentru fabricarea acestui produs alimentar de bază, creând cu propria indemânare un produs de panificație.
De asemenea, în data de 29 martie 2017 s-a desfășurat un concurs de talente unde 20 de curajoși au venit să demonstreze că ei sunt cei mai talentați elevi din școală. Întreaga activitate a durat 4 ore timp în care jurații au avut de luat o decizie foarte grea: aceea de a hotărî care vor fi cei mai talentați elevi.
Prin desfășurarea acestor activități, cadrele didactice implicate au urmărit punerea în valoare a talentelor, pasiunilor și capacităților elevilor în diferite domenii, precum și stimularea participării lor la acțiuni variate, în contexte non-formale.

Prof. de Lb. și lit. Română : Anamaria Roman

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.