Activități dedicate Săptămânii Europene a Mobilităţii la Sighişoara

 

Municipiul Sighișoara, în colaborare cu Poliția Municipiului Sighișoara, s-a alăturat inițiativei orașelor europene, marcând Săptămâna Europeană a Mobilității, eveniment care încurajează cetățenii să folosească mijloacele de transport mai puțin poluante, alternative la utilizarea autoturismelor, prin organizarea de activități care promovează soluțiile de mobilitate partajată și încurajează alegerea mijloacelor de transport alternative pentru a proteja mediul și pentru a reduce numărul accidentelor rutiere.
În perioada 16 – 22 septembrie 2018, au avut loc o serie de activități organizate în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității, la care au participat elevi și cadre didactice, precum și reprezentanți ai instituțiilor publice sighișorene.
În data de 19 septembrie 2018, la Sala Sander, Municipiul Sighișoara, împreună cu Poliția Municipiului Sighișoara, au susținut o Campanie de informare „Să prețuim viața!”, cu ocazia Zilei europeane fără persoane decedate în accidente rutiere și au prezentat “Alternative la utilizarea autoturismelor poluante”.
În perioada 18 – 20 septembrie 2018, la Sala Polivalentă Radu Voina, s-a desfășurat Campionatul amical de fotbal “Cupa Mobilității”, la care au participat reprezentanți a unui număr de 6 instituții publice sighișorene.
Pentru a marca Ziua Europeană fără Mașini, în data de 22 septembrie 2018, între orele 09.00 și 11.00, circulația auto a fost închisă pe strada Griviței, unde au avut loc activități dedicate mobilității: plimbări cu bicicleta, tricicleta, trotineta, role, skateboard, desene pe astfalt, ș.a. Reprezentanții Poliției Municipiului Sighișoara au derulat o Campanie de informare privind importanța disciplinei pietonilor și a respectării semnelor de circulație rutieră și au împărțit materiale educative și permise de bun pieton micilor participanți la trafic.

Primar,
Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean

 

Comentează cu Facebook