Administrația Bazinală de Apă Mureș participă la „Let’s Do It, Romania!”

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune să responsabilizeze autorităţile şi cetăţenii în ceea ce priveşte gestiunea corectă a deşeurilor şi aplicarea legislaţiei de mediu. Proiectul îşi propune curăţarea arealelor naturale de pe teritoriul întregii ţări într-o singură zi, 15 septembrie 2018.

Voluntariatul devine din ce în ce mai popular, cetățenii alăturându-se instituțiilor, ONG-urilor, inițiativelor cetățenești în lupta lor pentru o natură vie, curată și un mediu înconjurător sănătos.

Un sprijin deosebit este și cel al Ministerului Apelor și Pădurilor, prin Administraţia Naţională „Apele Române” și subunitățile sale, în organizarea şi desfăşurarea acestui proiect.
Și salariații Administrației Bazinale de Apă Mureș vor aplica forma voluntariatului, de a participa la acțiunile de ecologizare (igienizare, curățenie) a malurilor râurilor și a lacurilor, a barajelor și a prizelor de apă în bazinul hidrografic al râului Mureș, alături de voluntarii de la „Let’s do it, Romania!”.

Calitatea vieţii noastre depinde de cum gestionăm relaţia pe care o avem cu natura, de cât ne implicăm în protejarea ei şi de felul în care folosim resursele naturale în fiecare zi. Apa este prezentă în viaţa noastră prin efectele pe care le are asupra sănătăţii şi calităţii vieţii.

Este esenţial ca omul să fie educat în spiritul respectului pentru tot ce îl înconjoară, pentru ca el să devină conştient de faptul că nu este stăpânul naturii, ci parte a ei.

Comentează cu Facebook