Amenzi pentru administratorii de drumuri

drum-copy

Peste 5.000 de polițiști au acționat, la nivel național, în aceste zile, pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului în condițiile căderilor de precipitații sub formă de zăpadă.

Au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 20.000 de lei, administratorilor unor segmente de drum, din județele Alba, Cluj, Mureș și Suceava.

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri și cu atribuții pe linie rutieră au fost mobilizați, pentru a desfășura acțiuni de prevenire și combatere a accidentelor rutiere, dar și pentru monitorizarea traficului, pe principalele artere naționale și județene.

Acțiunea a vizat și fluidizarea traficului în condițiile căderilor de precipitații sub formă de zăpadă, precum și facilitarea accesului și intervenției utilajelor de deszăpezire.

În urma activităților de monitorizare a traficului și a constatării unor deficiențe, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 18.375 de lei, administratorilor unor segmente de drum, din județele Alba, Cluj, Mureș și Suceava.

Totodată, au fost aplicate 59 de sancțiuni pentru lipsa anvelopelor de iarnă, 3 pentru lipsa materialelor antiderapante și 2.551 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, polițiștii au constatat 59 de infracțiuni pe linie rutieră.

Reamintim că, Poliția Română, prin structurile abilitate, a demarat încă de la sfârșitul lunii august activități de verificare a viabilității autostrăzilor și drumurilor naționale, de informare a administratorilor de drumuri în vederea respectării prevederilor legale și pregătire a stocurilor necesare asigurării unei intervenții optime.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, în sistem integrat, în baza planurilor naționale de acțiune.

CENTRUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Foto: Daniela David

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.