Asociațiile civice ieșene care militează pentru autostrada Iași-Târgu Mureș spun că responsabilitatea construirii autostrăzii este pasată de la o instituție la alta, fiind o formă mascată de a îngropa proiectul

Reprezentații asociațiilor civice ieșene care militează pentru autostrada Iași-Târgu Mureș îl acuză pe Liviu Dragnea de rea-credință față de Moldova, în condițiile în care responsabilitatea construirii autostrăzii este pasată de la o instituție la alta, ei spunând că pasarea răspunderii este o formă mascată de a îngropa proiectul. Dorin Dobrincu, membru al Asociației Moldova vrea Autostradă, a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă, că a avut cu o zi în urmă o întâlnire cu ministrul Transporturilor Lucian Șova și că a aflat că porțiunea Iași-Târgu Neamț va fi realizată prin parteneriat public-privat, în timp ce segmentul Târgu Neamț-Târgu Mureș se va construi din fonduri europene, scrie News.ro. “Segmentul Iași-Târgu Neamț a trecut la Comisia Națională de Analiză și Prognoză, aflată sub conducerea lui Darius Vâlcov. Acest tronson se va face prin parteneriat public-privat, iar CNAIR nu mai are nicio răspundere. Celălalt tronson, Târgu Neamț-Târgu Mureș, va fi realizat cu fonduri europene, iar caietele de sarcini vor fi scoase la licitație până la finele anului. Am insistat ca și tronsonul din Moldova să fie făcut din bani europeni. Suntem nedumeriți de ce nu se atrag bani europeni și pentru Iași-Târgu Neamț”, a spus Dorn Dobrincu.

La rândul său, Dan Radu (Asociația Moldova vrea Autostradă) consideră că pasarea răspunderii este o formă mascată de a îngropa proiectul. “Faptul că au transferat la Comisia Națională de Analiză și Prognoză ne duce cu gândul că este praf în ochi. Vor lungi discuția în comisie. Este un act de rea-credință a lui Dragnea față de Moldova. Ei spun că fac prin parteneriat public-privat, dar dacă nu va veni nimeni să facă lucrarea, vor da vina pe străini că nu investesc în zona Moldovei. Vrem să ne vedem cu Liviu Dragnea, să ne spună care este argumentul refuzului construcției autostrăzii din bani europeni”, a declarat Dan Radu. Reprezentantul asociației Împreună pentru A8, Cătălin Urtoi, a spus, în cadrul aceleiași conferințe de presă, că a aflat la întâlnirea cu ministrul Transporturilor că Iașiul are un reprezentanti în minister, Bogdan Balanișcu, membru PSD, care ocupă postul de consilier al ministrului, dar că nu știe cu ce se ocupă acesta. “Balanișcu primește o sinecură, îl rugăm să ne spună ce a făcut din martie, de când a fost numit în funcție”, a afirmat Cătălin Urtoi. Reprezentanții asociațiilor civice ieșene au anunțat că vor continua protestele în cazul în care problema construcției autostrăzii între Moldova și Ardeal nu va fi clarificată în perioada imediat următoare.

Comentează cu Facebook