Avocatul președintelui CJ Harghita respinge acuzațiile

curtea de apel targu muresAvocatul preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, reţinut de DNA, susţine că acuzaţiile care i se aduc clientului său sunt nefondate şi că este vorba de mai multe chestiuni care creează suspiciuni. Potrivit acestuia, acuzaţia de bază prezentă în ordonanţa de reţinere este abuz în serviciu împotriva intereselor publice, instigare la falsuri şi denunţ calomnios.

Avocatul Sergiu Bogdan a explicat într-o declaraţie acordată luni AGERPRES că Borboly este acuzat că a dispus o plată către firme de asfaltări, în condiţiile în care nu a verificat dacă existau toate documentele necesare, atribuţii care reveneau angajaţilor Consiliului Judeţean. La aceasta se adaugă infracţiunea de instigare la fals, pentru că ‘actele ulterioare care au apărut se presupune că el ar fi determinat alte persoane să le falsifice’. Potrivit sursei citate, mai există şi o acuzaţie de denunţ calomnios, după ce Borboly Csaba a sesizat organele de urmărire penală în momentul în care a dispus o anchetă internă şi a bănuit că un angajat al său a falsificat nişte documente. ‘Este o situaţie foarte originală. (…) După ce Curtea de Conturi a verificat şi s-au solicitat nişte adrese de către DNA, domnul preşedinte a solicitat un control intern şi a constatat că sunt nişte nereguli şi a sesizat organele de urmărire penală în legătură cu persoana pe care o suspecta că ar fi falsificat actele (…) dl. Kelemen Csongor. Şi acum (Borboly Csaba, n.r.) este acuzat de denunţare calomnioasă’, a declarat avocatul Sergiu Bogdan.

Întrebat despre prejudiciul produs, avocatul a spus că este vorba de lucrări de asfaltare care, în mare parte, au fost deja efectuate. ‘Prejudiciul e calculat superficial pentru că este vorba de lucrări care s-au şi făcut, întâmplător. S-au plătit în decembrie şi au fost făcut multe dintre ele, e greu să vorbeşti de prejudiciu’, a spus Sergiu Bogdan. El a mai adăugat că Borboly Csaba este foarte supărat şi şocat. ‘Evident e foarte supărat şi şocat pentru că e vorba de nişte lucruri din 2010 şi acum suntem în 2013. Şi e greu să îţi imaginezi că după 3 ani de verificat acte şi s-au verificat actele pentru că e dosar din 2012, dintr-o dată se justifică măsura reţinerii în acest moment’, a afirmat Sergiu Bogdan. Acesta a precizat că Borboly Csaba este reţinut pentru 24 de ore şi se aşteaptă să vadă dacă procurorul va face o propunere de arestare preventivă.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.