Băiat de 12 ani accidentat pe pârtie, ajutat de jandarmi şi preluat de un echipaj SMURD

Un adolescent care s-a accidentat vineri pe o pârtie din staţiunea Harghita Băi a fost ajutat de jandarmii montani şi transportat până în apropierea unei cabane, după care a fost preluat de un echipaj SMURD.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, Gheorghe Suciu, jandarmii montani care patrulau în zona staţiunii Harghita Băi au observat un schior care căzuse pe pârtia de schi ‘Miklos’. Întrucât acesta nu se mai ridica, jandarmii au intervenit imediat şi au constatat că este vorba de un băiat de 12 ani, din judeţul Mureş, care acuza dureri la glezna piciorului drept.

Jandarmii montani i-au acordat primul ajutor, după care l-au transportat până în apropierea unei cabane de unde a fost preluat de un echipaj S.M.U.R.D. şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc.

Gheorghe Suciu a precizat că jandarmii din staţiunile montane Harghita Băi, Băile Tuşnad, Lacu Roşu şi Borsec sunt prezenţi în zonele respective, pe traseele turistice sau pe pârtiile de schi, şi sunt pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă – fiind instruiţi în acordarea primului ajutor, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale.

De la începutul anului, jandarmii montani au intervenit în aproximativ zece situaţii pentru ajutorarea persoanelor care suferiseră diverse accidente pe pârtiile de schi, în jumătate dintre cazuri cei accidentaţi fiind copii.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.