Bani mai puțini la Livezeni. Bisericile, sportul, grădinițele, școlile …. rămân fără bani

 

 

 

Consiliul Local al Comunei Livezeni pe 22 februarie a votat bugetul.

În anul 2018 localitatea a primit cu 1.541.000 de lei mai puțin, decât anul trecut, din această cauză conducerea comunei a fost nevoită să renunțe la niște proiecte, acțiuni, investiții, de exemplu anul acesta nu o să se va organiza zilele comunei, nu vor merge în excursie în străinătate.

Totodată primăria nu va putea sprijini material bisericile, sportul, bursa socială a școlarilor, și nu poate finanța echiparea școlilor și a grădinițelor.

Deocamdată nu au bani pentru cofinanțarea căminelor de cultură din comună și pentru modernizarea vestiarelor de sport ale terenul de fotbal din Livezeni și nu au acoperire pentru salariile angajaților pe tot anul. Au un buget mai mic cu 50 la sută pentru renovarea drumurilor și deszăpezire.

În 2018 nu vor face parcuri noi în nici o localitate din comună.

„Subliniez, că nu am renunțat la lucrările, proiectele enumerate mai sus, ci doar am fost nevoiți să le amânăm, pentru că bugetul a fost micșorat. După calculele mele dacă și în următoarele 2-3 ani vom fi în această situație, vom pierde în total aproape 1 milion de euro. Acești bani ne-ar ajunge la reabilitarea străzilor după construirea sistemului de canalizare. Sperăm, ca nu vom fi blocați în acest hal, și bugetul nostru nu va fi scăzut în anii următori. Totodată sperăm la o suplimentare a bugetului în acest an” – spune primarul comunei, Bányai István.

 

Edilul a adăugat că deși bugetul a fost micșorat, anul 2018 este promițătoare pentru comuna Livezeni din punctul de vedere al realizărilor. Printre planurile cele mai importante ale comunei pe anul 2018 este începerea lucrărilor la sistemul de canalizare, extinderea și predarea către Aquaserv a sistemului de apă. În cadrul proiectului POCU (adică proiectul pornit pentru combaterea sărăciei și a marginalizării) pe lângă o serie de acțiuni sociale, care vizează educația, formare profesională și lucrări infrastructurale în favoarea grupului țintă,  refacem website-ul primăriei, creăm pagina web a proiectului și actualizăm periodic pe parcursul implementării proiectului. În 2018 sunt șanse mari pentru finalizarea lucrărilor, echiparea și predarea clădirii grădiniței din Livezeni, pentru renovarea totală a sistemului de iluminare și înlocuirea becurilor existente cu becuri LED, respectiv modernizarea stațiilor de autobuz și construirea trotuarelor în toate cele patru sate (Livezeni, Poienița, Sânișor și Ivănești). Anul acesta vor implementa colectarea selectivă a deșeurilor, și vor derula o campanie de informare pe această temă.

Sursa: ing. Bányai István, primar

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.