Bileţele bilingve pentru şoferii care nu respectă indicatoarele de oprire şi staţionare

Directorul executiv al Poliţiei Locale Târgu Mureş, Ioan Damaschin, a anunţat, luni, demararea unei campanii de conştientizare a şoferilor care nu respectă semnificaţia indicatoarelor “Oprirea interzisă” şi “Staţionarea interzisă”, pe fondul creşterii numărului de sesizări şi de sancţiuni cu privire la nerespectarea acestor semne de circulaţie.

“Direcţia Poliţia Locală derulează, în perioada 19-25 februarie 2018, campania de responsabilizare pe linie de siguranţă rutieră intitulată ‘Împreună pentru un oraş civilizat, cu adevărat european!’. În esenţă, este vorba despre avertizarea şoferilor care nu respectă semnificaţia indicatoarelor ‘Oprirea interzisă’ şi ‘Staţionarea interzisă’ prin intermediul unor fluturaşi color, editaţi în limbile română şi maghiară, pentru a acoperi un segment cât mai mare din categoria ţintă. Textul flyerelor respective, care vor fi plasate pe autovehiculele lăsate în locuri nepermise, conţine mesaje referitoare la fapta conducătorului auto, dar şi la solicitarea Poliţiei Locale de a respecta regulile privind opririle şi staţionările, fiind indicate inclusiv norma legală care reglementează încălcarea acestor prevederi şi sancţiunile contravenţionale aplicate participanţilor la traficul rutier în cazul neconformării”, a arătat Ioan Damaschin.

Acesta a precizat că, săptămânal, sunt aplicate în jur de 150-200 de sancţiuni şi avertismente pentru oprire şi staţionare interzisă, număr considerat destul de ridicat.

“Acţiunea se adresează atât conducătorilor auto din Târgu Mureş, cât şi celor care tranzitează municipiul, cu scopul conştientizării acestora asupra importanţei respectării unor norme de conduită. Le mulţumesc tuturor pentru înţelegere şi, mai ales, pentru respectul pe care îl arată faţă de ceilalţi participanţi la trafic, dar şi faţă de pietoni”, a mai susţinut Ioan Damaschin. AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.