Bogdan Dragoș Ilieș: „Dragi reghineni, sunteți un public minunat!”

 

 

 

 

Bogdan Dragoș Ilieș a cerut pe o rețea de socializare ajutorul reghinenilor pentru a câștiga Concursul „Studentul român al anului”. Reghinenii nu au ezitat și l-au votat pe tânărul student. Și a câștigat. Bogdan a obținut și o mențiune specială pentru categoria „Studentul român al anului de pe alte continente”.

 

„Pentru a participa la această secțiune, trebuia să studiez la o facultate care nu era situată în Europa sau America de Nord și să obțin rezultate excepționale. Un premiu special s-a oferit pentru studentul român al anului – votul publicului. Asta presupunea să adun cât mai multe like-uri la poza mea de pe site-ul lsrs. Nu aș fi câștigat fără ajutorul reghinenilor. Am postat pe un grup al orașului și imediat am primit o susținere aprigă din partea lor. Așadar, dragi reghineni, sunteți un public minunat! Vă mulțumesc foarte mult pentru susținerea voastră! Ați avut o mare contribuție pentru câștigarea acestui premiu. Sunt onorat că m-ați votat și promit că o să vă fac de cinste în continuare, atât pe voi cât și întreaga Românie. Vă mulțumesc!” a declarat Bogdan.

 

Festivitatea de premiere s-a desfășurat marți, 8 ianuarie, 2019, în Aula Universității Politehnica din București, în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate, ediția a zecea. La eveniment au participat studenți și absolvenți români din străinătate, precum și personalități ale mediului academic, societății civile și mediului antreprenorial din România.

Profesoara Cimpoi Stela de la Colegiul Național „Unirea” din Tîrgu Mureș a fost cea care i-a insuflat pasiunea pentru chimie, apoi a fost modelat de profesori de top la Universitatea din Glasgow, mai apoi la Kaust, Arabia Saudită. Fără susținerea părinților nu ar fi reușit, ei l-au încurajat să urmeze drumul străinătății și să studieze la facultăți de prestigiu.

„În România se pune mare accent pe teorie pe când în Europa se pune foarte mare accent pe practică. Studenții români își formează o bază teoretică foarte bună la școlile din România, însă aceasta trebuie exercitată în altă parte, deoarece noi încă nu avem ideile și dotările necesare”,  afirmă Bogdan.

În ceea ce privește viitorul și cariera lui, Bogdan încă nu s-a decis.

„Încă nu știu, voi vedea atunci. Viața e plină de surpize, niciodată nu m-am așteptat să ajung în Arabia Saudită. Timpul ne va dezvălui care sunt următorii pași”, spune Bogdan.

 

 

 

Bogdan Dragoș Ilieș este din Tîrgu Mureș şi studiază la King Abdullah University of Science and Technology, aflată în Arabia Saudită.
Studiile de licență le-a efectuat la University of Glasgow, Marea Britanie în domeniul chimiei medicinale, program în cadrul căruia a urmat internship-uri la BASF în Germania (4 luni), unde a sintetizat o serie de insecticide şi la King Abdullah University of Science and Technology (KAUST), Arabia Saudită.
Cel din urmă internship s-a dovedit decisiv în decizia lui de a îmbina chimia cu biologia şi i-a insuflat ambiția de a cerceta şi de a identifica noi gene care pot îmbunătăți randamentul culturilor sau de a oferi noi opțiuni în cultivarea lor. Astfel, a revenit în Arabia Saudită, tot la KAUST, unde a terminat în acest an studiile de Master în biologia plantelor.

 

 

Imola Grama

 

 

 

Comentează cu Facebook