Centura Corunca-Ernei intră în faza de licitație

drum reabilitatPreşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că în luna iunie va fi organizată licitaţia pentru desemnarea constructorului centurii de ocolire a municipiului Târgu Mureş către Reghin, în valoare de 67 de milioane de euro ca urmare a accesării unui proiect european pe POS Transporturi.

‘După 23 de ani, anunţăm oficial construcţia centurii de ocolire a municipiului Târgu Mureş şi cred că acest lucru are în primul rând o însemnătate din punct de vedere politic, pentru că iată, după 20 de ani de promisiuni, există anunţul oficial, atât al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, cât şi decizia politică de a construi centura ocolitoare a municipiului Târgu Mureş (…) E vorba de intrarea în Târgu Mureş dinspre Sighişoara (E 60), centura va ieşi înainte de localitatea Ernei (DN 15), ocoleşte toate zonele împădurite (…) E important să menţionăm că, dacă în iunie vom avea, respectiv în 17 iunie, un câştigător la CNADR, termenul 48 de luni, ce va fi în oferta constructorilor, sperăm că va avea un termen mai scurt’, a susţinut preşedintele CJ Mureş.

Potrivit lui Dobre, proiectul propriu-zis costă 56 de milioane de euro, la care se adaugă încă 11 milioane de euro pentru consultanţă de specialitate şi că în acest fel investiţiile atrase în ultima perioadă în judeţul Mureş, din fonduri europene şi guvernamentale, se ridică la circa 85 de milioane de euro.

‘Important este că se deschide, începând cu luna iunie, perspectiva intrării în judeţul Mureş a încă 56 de milioane de euro, care vor fi la dispoziţia furnizorilor de materii prime şi materiale. Din punctul meu de vedere, agenţii economici trebuie să se pregătească foarte serioase. Mai sunt încă 11 milioane de euro pentru consultanţă. Cred că cu cele încă aproape 20 milioane de euro pentru DJ Măgherani-Sărăţeni, plus 5 milioane de euro pentru creşterea puterii instalate la Parcul Industrial Mureş, iată că ne apropiem de 85 milioane de euro pe care i-am adus în judeţul Mureş prin câteva decizii politice bune’, a arătat Ciprian Dobre.

Acesta a precizat că din valoarea proiectului centurii de ocolire a Târgu Mureşului 90% este sumă nerambursabilă prin POS Transporturi.

Centura de ocolire a municipiului Târgu Mureş către Reghin măsoară 11,6 kilometri.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.