Cine va fi viceprimar?

Florin SimFiliala Tîrnăveni a Partidului Social Democrat l-a desemnat, în data de 24 septembrie, pe consilierul Florin Sim să ocupe funcţia de viceprimar. Dintre cei propuși Stanislav Piaskovski a renunțat la post, iar în urma votului Florin Sim a câștigat în fața lui Alin Mihăilescu cu un ,,scor” de 10-8.

Conform negocierilor din cadrul USL, dacă fotoliul de primar este ocupat de un membru al PNL, postul de viceprimar revine PSD. Pentru ducerea la îndeplinire a acestui deziderat, majoritatea consilierilor vor trebui să voteze în cadrul şedinţei de consiliu ca persoana propusă să ocupe acest post.

Alianţa USL deţine majoritatea în Consiliul Local, astfel că respectivul vot nu ar trebui să reprezinte un impediment. Funcţia de viceprimar va fi preluată doar după votarea proiectului de hotărâre referitor la alegerea viceprimarului.

În urma şedinţei ordinare de consiliu, din data de 26 septembrie, consilierii locali au luat la cunoştinţă de demisia lui Mohamed Barmou din funcţia de consilier local, respectiv de viceprimar al municipiului Tîrnăveni.

După constatarea încetării de drept a mandatului de viceprimar al municipiului Târnăveni, postul a fost declarat vacant. Pe postul de consilier următorul pe listă din partea PSD este Florin Marcu, care ar trebui să îi ia locul lui Mohamed Barmou. Aceasta se va întâmpla însă abia după ce proiectul de hotărâre va fi votat în cadrul unei şedinţe de consiliu.

Mircea Barbu

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.