Cinematograful din Miercurea Ciuc se reabilitează

cinematografLucrările de reabilitare a cinematografului din centrul municipiului Miercurea Ciuc sunt foarte avansate, proiectul fiind finanţat în totalitate din bugetul local.

Viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Antal Attila, a declarat că prima fază a proiectului reabilitării clădirii fostului cinematograf ,,Transilvania” vizează lucrări de reconstrucţie, arhitectură, extindere şi utilităţi, pentru care Consiliul Local a alocat suma de cinci milioane de lei. Lucrările au început în 2013 şi s-au efectuat într-un ritm intens, urmând ca în lunile aprilie-mai 2014 să fie finalizată prima fază. Potrivit viceprimarului, faza a doua presupune dotarea şi utilarea sălilor şi va fi finanţată tot din bugetul local, suma necesară fiind de aproximativ 2,3 milioane de lei.
Clădirea cinematografului se va transforma într-o sală multifuncţională, pentru spectacole, concerte, proiecţii de filme şi alte evenimente. Antal Attila a spus că arhitectul a încercat să găsească o soluţie cât mai bună pentru design-ul exterior al clădirii, ,,ţinând cont că aceasta se află la interferenţa dintre partea istorică şi cea nouă a oraşului”.
În prezent, se analizează şi ce modalitate de administrare va avea cinematograful, în condiţiile în care Primăria are anumite restricţii privind angajarea de personal nou.
Cinematograful ,,Transilvania” din Miercurea Ciuc şi-a suspendat activitatea în 2006 din cauză că nu existau bani pentru plata facturii la încălzire şi a fost preluat, ulterior, de Consiliul Local, fără ca să mai fie redeschis.
Numărul iubitorilor de film din Miercurea Ciuc care mergeau la cinema a scăzut dramatic. Datele statistice arată că înainte de 1989 mergeau la cinematograf, lunar, 35.000-40.000 de persoane. În anul 2000, numărul acestora a ajuns la 4.000-5.000, pentru ca în 2006, anul închiderii, să fie înregistraţi doar 600 de spectatori într-o lună.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.