CJ Mureș pregătit pentru eventuale deszăpeziri

deszapezire localitati (2)Consiliul Judeţean Mureş a anunţat joi, printr-un comunicat de presă, că este pregătit în orice moment să dea ordinele de începere a prestării serviciilor de deszăpezire, deoarece există contracte-cadru semnate cu o serie de firme specializate pe o perioadă de patru ani, iar toţi prestatorii au prezentat garanţiile de bună execuţie.

Potrivit CJ Mureş, instituţia a încheiat încă din 2012 primele contracte subsecvente cu firmele prestatoare pentru întreţinerea curentă pe timp de iarnă a drumurilor judeţene din judeţul Mureş, în perioada 2012 – 2016, pentru fiecare dintre cele 7 zone ale judeţului.

‘În baza acordurilor cadru existente la începutul lunii curente, se vor încheia primele şapte contracte subsecvente pentru iarna 2013-2014, cu prestatorii serviciului de deszăpezire. Stocurile de materiale existente la ora actuală sunt suficiente pentru a face faţă precipitaţiilor sub formă de zăpadă (9.935 tone nisip şi 525 tone sare, care se vor completa în permanenţă). Totodată, toate utilajele corespunzătoare sunt pregătite (86 de utilaje din care 7 autofreze, 26 multifuncţionale dotate cu lamă pentru zăpadă, 12 autogredere, 7 încărcătoare, 13 autoturisme pentru revizia drumurilor, 14 autobasculante pentru aprovizionare cu material antiderapant şi sare, 7 utilaje speciale pentru tractat autotren), iar prestatorii vor suplimenta numărul de utilaje de intervenţie dacă situaţia o impune’, mai precizează documentul.

Potrivit comunicatului, conducerea şi coordonarea acţiunilor de prevenire şi intervenţie pentru combaterea înzăpezirii drumurilor judeţene se realizează prin Dispeceratul cu serviciul permanent la nivelul Consiliului Judeţean Mureş, care este asigurat, în regim de permanenţă, de către Direcţia Tehnică şi Serviciul de pază a obiectivelor de interes judeţean.

În plus, susţine CJ Mureş, dispeceratul va păstra în toată perioada legătura cu Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, informând sistematic asupra evenimentelor apărute şi asupra modului de acţiune în vederea asigurării viabilităţii drumurilor pe perioada de iarnă.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.