Clădirea Judecătoriei are proprietar nou

Judecatoria reghinClădirea în care funcţionează Judecătoria şi Parchetul din municipiul Reghin are un nou proprietar. Purtătorul de cuvânt al instituției, judecătoarea Gabriela Badiu a declarat presei că inițial imobilul a fost retrocedat în baza legii 10/2001 vechiului proprietar, apoi acesta a transferat proprietatea unei alte persoane. Se pare că un tânăr om de afaceri reghinean, care deocamdată nu dorește să-și divulge identitatea, a cumpărat clădirea de la femeia în vârstă care a redobândit-o prin lege.

Conducerea Judecătoriei a fost recent anunțată despre schimbarea proprietarilor și a considerat de cuviință să facă public acest anunț.

Trei ani siguri

Cel puţin trei ani instituţiile vor funcţiona în continuare în acelaşi spaţiu conform prevederilor legale. Potrivit legii, Ministerul Justiţiei achită proprietarului o chirie lunară de aproape 3.800 de euro. Sediul Judecătoriei, aflat în central orașului, are aproximativ 1.870 de metri pătrați, chiria fiind stabilită la doi euro pe metru pătrat, conform reglementărilor din legea 10 /2001 privind regimul juridic al imobilelor preluate abuziv de regimul comunist. Aceeași lege spune că în următorii trei ani destinaţia spaţiului nu poate fi schimbată.

La sfârșitul acestui termen, a mai spus judecătoarea Gabriela Badiu, conducerea instituției, prin ordonatorul de credite, respectiv Tribunalul Mureș, va decide referitor la locul în care se va desfășura în continuare actul de justiție din Reghin.

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.