Claudiu Maior riscă să fie arestat preventiv

Organele de anchetă au solicitat arestul preventiv pentru fostul consilier al primarului din Târgu Mureş, Claudiu Maior, pentru încălcarea măsurii controlului judiciar. Tribunalul a respins cererea organului de anchetă în data de 3 noiembrie, justificând ca nefondată cererea având ca obiect înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive faţă de inculpatul Claudiu Maior.

Instanţa atrage atenţia inculpatului că, atâta vreme cât interdicţiile impuse în sarcina sa vor rămâne în fiinţă în forma precizată în cuprinsul Ordonanţei din 10.08.2017 interdicţia de a lua legătura şi de a comunica direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele expres nominalizate în cuprinsul ordonanţei precum şi persoanele care au calitatea de salariaţi ai Primăriei Târgu-Mureş este una generală atât cu privire la persoane cât şi cu privire la activităţile expres nominalizate în cuprinsul ordonanţei, în înţelesul oferit termenilor de Dicţionarul Explicativ al Limbii Române.

Decizia instanţei privind judecata în fond a fost contestată de organele de anchetă iar contestaţia urmează a fi soluţionată miercuri 8 noiembrie de Curtea de Apel Târgu Mureş. În aceste condiţii fostul consilier al primarului riscă să fie arestat preventiv pentru încălcarea obligaţilor stabilite prin măsura controlului judiciar.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.