Contractul cu Siletina e ilegal și ar putea fi reziliat

ionela ciotalusÎn urma raportului comisiei de analiză şi verificare a contractelor privind serviciile publice de transport public de persoane, parcări şi salubritate, o bună parte din acestea ar putea fi reziliate. Viceprimarul Ionela Ciotlăuș, care a fost în această comisie, spune că s-au găsit nereguli la toate: „Scopul acestei analize a fost acela de a verifica respectarea obligațiilor contractuale precum și satisfacerea cerințelor și nevoilor de utilitate publică din partea utilizatorilor acestor servicii, continuitatea, standardele și indicatorii de performanță a serviciilor prestate, realizarea investițiilor asumate prin contractele de delegare, modul în care se gestionează infrastructura și modul prin care cei cărora li s-au delegat aceste servicii și-au achitat obligațiile privind redevențele. Pe fiecare contract în parte s-au constatat o serie de deficiențe în ceea ce privește obligațiile contractuale și în ceea ce privește realizarea efectivă a contractului. Comisia, punctual, pe fiecare contract va prezenta constatările și propunerile de remediere”.

Viceprimarul mai spune că în baza caietului de sarcini s-au asumat niște obligații, care ulterior n-au mai fost respectate. Între ele, nerealizarea investițiilor asumate sau chiar nerespectarea regulamentului serviciului respectiv. Concret, pe fiecare din ele s-au făcut propuneri de remediere, iar în anumite cazuri se va merge până la rezilierea contractelor și sesizarea instituțiilor abilitate în a verifica și sancționa neregulile. „Vom propune desfacerea contractului de asociere numărul 169 din 2006, privind parcările din incita Complexului de Sport și Agrement Mureșul, precum și cele din Piața Armatei și străzile învecinate. Acest contract din punct de vedere economic, este în dezavantajul Primăriei, pentru că suma care se cuvinte în urma asocierii este infim de mică. Legat de contractul cu Salubriserv, și acolo sunt o serie de măsuri urgente care trebuie luate, care dacă nu se vor pune imediat în aplicare va trebui să se procedeze la rezilierea contractului. În ceea ce privește transportul, contractele sunt deja expirate. Ele au fost prelungite în mod ilegal să zicem invocând continuitatea serviciului. Acolo se impune imediat începerea procedurii de atribuire, în baza prevederilor legale în domeniul transportului și a legii 51 privind serviciile publice de utilități și o schimbare a modului de calcul și acordare a facilităților la transport”, spunea Ionela Ciotlăuș înainte de începerea ședinței de Consiliu Local.

Ședința CL în care se va prezenta consilierilor acest raport este programată pentru astăzi, 26 martie și va începe la ora 14:00.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.