Controale la comercianti

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu specialiştii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş au aplicat sancțiuni contravenţionale în valoare de 17.900 de lei, în urma unor controale efectuate pe raza judeţului Mureş, pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor cu produse specifice sărbătorilor pascale.

În perioada 11 – 13 aprilie 2017, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au efectuat mai multe acţiuni în pieţele agroalimentare de pe raza localităţilor Luduş, Tîrnăveni, Miercurea Nirajului şi Reghin pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor, pe linia comercializării produselor specifice sărbătorilor pascale.

În urma controalelor au fost aplicate 41 sancţiuni contravenţionale în valoare 17.900 de lei, pentru încălcarea prevederilor legale de natură economică.

Totodată au fost ridicate în vederea confiscării 6878 de lei, reprezentând contravaloarea unor produse agroalimentare, precum şi 370 litri alcool.

La acţiune, alături de poliţişti au participat şi specialişti din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş precum şi jandarmi din cardul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş.

Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de Sfintele Sărbători de Paști, de “Ziua Internaţională a Muncii” și de “Ziua Internaţională a Tineretului”.

Pentru siguranţa publică a cetăţenilor, în noaptea de Înviere, poliţiştii vor fi prezenţi la toate cele peste 300 de lăcaşuri de cult, mânăstiri şi biserici, precum şi în zona adiacentă acestora, cu echipaje special constituite, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite. Totodată, în aceleaşi zone, fluidizarea traficului va fi asigurată de agenţii de poliţie rutieră. Echipaje de intervenţie sunt pregătite pentru a gestiona orice situaţie de natură să afecteze siguranţa credincioşilor care celebrează Învierea Domnului.

Aproape 700 de poliţişti cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere, alături de poliţişti din cadrul poliţiei transporturi vor veghea pe durata Sfintelor Sărbători Pascale pentru ca toţi mureşenii să se bucure în linişte de celebrarea Învierii Domnului.

Echipajele de poliţie vor fi prezente şi în municipiul Tg. Mureş, la Catedrala Mare, Catedrala Mică şi la cele două Biserici de pe Bulevardul Pandurilor, dar şi la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Recea, unde şi-au anunţat participarea aproximativ 6.500 de persoane.

Acţiunile ce vor fi întreprinse de Poliţia mureşeană au drept scop asigurarea desfăşurării în condiţii de deplină ordine şi siguranţă publică a manifestărilor specifice prilejuite de apropierea Sfintelor Sărbători Pascale, prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere vieţii şi integrităţii corporale, precum şi a furturilor din locuinţe şi din autoturisme.

Astfel, vor fi constituite dispozitive de ordine publică în zona lăcaşelor de cult, unde se desfăşoară slujbele religioase, precum şi în zonele turistice şi de agrement. Modul de asigurare a pazei obiectivelor economice, de colectare, transport şi depozitare a valorilor monetare se vor afla de asemenea în atenţia Poliţiei.

Poliţia Rutieră va acţiona pe întreaga reţea de drumuri, în special în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor de circulaţie şi la orele când se înregistrează fluxuri importante de persoane şi autovehicule spre zonele şi localităţile turistice şi în preajma lăcaşelor de cult religios.

Pentru asigurarea fluenţei circulaţiei şi siguranţei deplasărilor, Serviciul Rutier a dispus sporirea numărului poliţiştilor în stradă. În ceea ce priveşte drumurile naţionale, traficul va fi monitorizat, în mod suplimentar de autospeciale dotate cu aparatură de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare.

Pentru evitarea neplăcerilor pricinuite de aglomerarea arterelor rutiere sau a ambuteiajelor ce pot apărea în această perioadă, poliţia rutieră face apel la toţi participanţii la trafic să-şi planifice din timp deplasările, să se informeze cu privire la traseul ales, starea drumurilor şi prognoza meteo.

Pentru a vă bucura în linişte de Sfintele Sărbători de Paşti, poliţiştii vă recomandă:

În zonele aglomerate din pieţe, gări, autogări, magazine, lăcaşe de cult fiţi foarte atenţi cu banii şi obiectele personale!

Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale hainelor, în sacoşă sau la vedere!

Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile apartamentului!

În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment!

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Recomandări pentru conducătorii auto:

Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

Respectaţi regimului legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.