Creșterea competitivității IMM-urilor prin internaționalizarea afacerilor și inovare

Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca, în calitate de membru al Enterprise Europe Network, organizează în data de 17 aprilie 2019, la Hotel Continental Forum din Târgu Mureș, workshopul intitulat: “Creșterea competitivității IMM-urilor prin internaționalizarea afacerilor și inovare”.

Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca, entitate membră a Enterprise Europe Network și departament în cadrul Institutului de Cercetări pentru Instrumentație Analitică Cluj-Napoca, organizează în data de 17 aprilie 2019, cu începere de la ora 15:30,la Hotel Continental Forum – Sala Tonitza, Piața Teatrului, nr. 5, Târgu Mureș, workshopul intitulat:

“Creșterea competitivității IMM-urilor prin internaționalizarea afacerilor și inovare”

Încă de la înființarea sa în anul 2008, Enterprise Europe Network – rețeaua europeană pentru întreprinderi este prezentă în România, sprijinind, prin intermediul serviciilor de consultanță perfect adaptate nevoilor afacerii, firmele competitive și cu potenţial inovativ doritoare să îşi extindă afacerile în străinătate.

La workshopul care va avea loc la Târgu Mureș, miercuri, 17 aprilie 2019, sunt invitați să participe reprezentanți ai firmelor interesate să beneficieze în mod gratuit de serviciile de afaceri și inovare Enterprise Europe Network în scopul internaționalizării afacerii și creșterii gradului de competitivitate.

CENTI Cluj-Napoca va aduce în atenția celor prezenți informații și noutăți privind oportunitățile de finanțare europeană ale activităților proprii de cercetare-dezvoltare-inovare ale IMM-urilor prin Instrumentul pentru IMM-uri, precum și un instrument internațional deosebit de util pentru evaluarea capacității managementului inovării, care permite analizarea proceselor interne dintr-o firmă și identificarea celor care pot fi îmbunătățite în vederea creșterii rezultatelor financiare ale firmei, privite prin prisma inovării.

În scopul eficientizării proceselor și îmbunătățirii activității în cadrul firmei, dl. Mihai Bâlc – Director Tenebris Invest SRL Târgu Mureș – va prezenta Analiza Post Acțiune (After Action Review), o metodă predată la cele mai celebre școli de business din lume. Folosind metodologii de livrare originale și eficiente, Tenebris Invest SRL oferă cursuri utile oricărei companii, team-building-uri și consultanță strategic necesară pentru realizarea obiectivelor firmelor, cu privire la vânzări, recrutare, profit, extindere, capitalizare investiții sau cotă de piață.

În continuarea evenimentului, dl. Marius Ardelean – fondator Rockha – aduce în atenția celor prezenți informații cu privire la importanța inovației și a comerțului electronic în afaceri, făcând referire la potențialul hârtiei din piatră pe piața românească. Cu toate că acest tip de hârtie există deja pe piețele occidentale de câteva decenii, România a fost mai puțin receptivă în această privință, motiv pentru care o echipă tânără și energică din Târgu Mureș, orientată spre inovare, a dezvoltat produse noi care valorifică deșeurile și protejează astfel mediul înconjurător.

Workshopul “Creșterea competitivității IMM-urilor prin internaționalizarea afacerilor și inovare”se înscrie în programul de activităţi promovat de consorţiul BISNet Transylvania, fiind susţinut de către Comisia Europeană – Agenţia Executivă pentru IMM-uri (EASME), prin programul European COSME (Programul pentru competitivitatea întreprinderilor şi pentru IMM-uri).

Despre Enterprise Europe Network

De peste un deceniu, Enterprise Europe Network reprezintă cea mai mare rețea de consultanță în afaceri și inovare pentru IMM-uri, cuprinzând peste 600 de organizații membre  în peste 60 de ţări din întreaga lume. Enterprise Europe Network a fost creată de către Comisia Europeană în anul 2008 pentru a veni în sprijinul IMM-urilor, dar şi al întreprinderilor mari, al centrelor de cercetare sau al universităţilor din toată Europa, având ca scop creşterea competitivităţii economice şi a gradului de inovare al acestora. Serviciile de asistenţă oferite IMM-urilor de către Enterprise Europe Network sunt gratuite, având un caracter complex şi specializat, dintre care se menționează: identificarea de parteneri de afaceri din străinătate; consultanță cu privire la programele europene de finanțare și acces la finanțare; asistenţă la elaborarea propunerilor de proiecte în cadrul programelor cu finanţare europeană; evaluarea capacităţii de management al inovării, în vederea participării la programele europene de finanțare a IMM-urilor inovative; promovarea tehnologiilor şi produselor inovative româneşti, în scopul identificării de investitori potriviţi şi realizarea de transfer tehnologic transnaţional.

Contact:

Biroul PR şi Comunicare CENTI Cluj-Napoca

Tel: +40 264-420590; Fax: +40 264-420667

E-mail: centi@icia.ro; Web: www.centi.ro

Comentează cu Facebook