Cum stii cand e momentul sa te muti cu iubitul tau? Iata cele mai relevante indicii ca sunteti pregatiti sa faceti acest pas

V-ati cunoscut, poate, intr-un moment in care niciunul dintre voi nu cauta neaparat un angajament de lunga durata. Totusi, inca de la primele interactiuni, probabil ca totul a decurs atat de simplu, de firesc, incat, dupa un timp, n-ati mai putut contesta faptul ca amandoi va doriti si sunteti pregatiti sa va asumati angajamentul de a duce relatia la urmatorul nivel, si anume, sa va mutati impreuna. 

Fie ca optati pentru varianta de a inchiria un apartament, fie de a se muta el la tine sau tu la el, important este sa constientizati ca intrati intr-o noua etapa, aveti in fata un nou inceput care va schimba semnificativ vietile amandurora, dar si dinamica relatiei voastre. Inainte de a discuta detaliile practice, acordati-va suficient timp si deschidere pentru a va exprima fiecare dorintele, fricile, expectantele si toate emotiile care vin la pachet cu o astfel de decizie importanta. 

Iata, in continuare, cateva dintre semnalele relevante care indica faptul ca sunteti pregatiti de a va muta impreuna:

  1. Simtiti admiratie unul fata de celalalt 

A simti admiratie pentru autenticitatea si modul unic de a fi al partenerului este piatra de temelie in construirea unei relatii implinitoare.  Dincolo de rolul de iubit/iubita, partenerul tau este un om complex, cu interese, pasiuni, talente, slabiciuni si o perspectiva proprie asupra vietii. Asadar, aprecierea sincera, dezinteresata fata de partener, fara a-l conditiona sa-ti umple golurile emotionale, in timp ce si tu, la randul tau, te simti admirata si iubita pentru ceea ce esti, cu bune si cu rele, si nu doar pentru ceea ce oferi in relatie, este, poate, cel mai important semn ca sunteti pregatiti sa va mutati impreuna. 

Doi oameni echilibrati, preocupati de dezvoltarea lor personala, dar, in acelasi timp, deschisi sa simta, sa imparta si sa-si imbogateasca existenta alaturi de persoana iubita sunt intr-adevar pregatiti sa treaca prin probele de foc, prin momentele de culme, dar si cele de declin pe care orice relatie le implica.

  1. Impartasiti pasiuni si interese comune

Daca la inceputul legaturii voastre era suficient sa va priviti unul pe celalalt si sa simtiti ca sunteti pe culmile fericirii, treptat, chimia se poate diminua si va veti afla in situatia de a va conecta si la un nivel mai pragmatic. Asadar, daca va puneti problema mutatului impreuna, e important sa puteti cadea de acord asupra unor activitati pe care sa le faceti impreuna, dar si asupra unor decizii care va vizeaza pe amandoi. Incepand de la cum va petreceti un sfarsit de saptamana si pana la a alege un model anume din varietatea de coltare pentru sufragerie, e important sa reusiti sa va intalniti in materie de gusturi, preferinte, pasiuni etc. 

  1. Ati calatorit impreuna

Calatoriile sunt cel mai bun prilej prin care poti sa cunosti un om dincolo de mastile pe care le poate afisa in mod normal in contextele familiare. Orice cuplu aflat la inceput de drum are in fata provocarea de a trece dincolo de aparente, de comportamentele conventionale menite sa impresioneze si de a se descoperi in naturaletea si firescul lor. Asadar, cel mai simplu mod de a va cunoaste dincolo de rol este sa parasiti zona de confort si sa calatoriti intr-o destinatie necunoscuta. Experienta va fi una presarata cu situatii imprevizibile, pe care va trebui sa le gestionati impreuna cu contradictii care, cel mai probabil, se vor transforma in certuri, si care, departe de a fi ceva negativ, vor crea spatiul necesar pentru comunicare sincera, profunda. In final, raman toate amintirile placute, pozele si senzatia de adrenalina simtita la fiecare pas nou parcurs in noua locatie.

Asadar, acum poti verifica daca esti sau nu pregatita sa te muti cu persoana iubita. Pe langa intamplarile frumoase, chiar si certurile mici si ajungerea la impacare sunt factori ce te pot „antrena” pentru acest pas important al relatiei.

Sursa imagine –  Shutterstock

Comentează cu Facebook