Cursanţii şcolilor auto, în Registru Naţional

scoala de soferiÎncepând de săptămâna viitoare, şcolile de conducători auto trebuie să ţină evidenţa cursanţilor, a orelor de pregătire teoretică sau practică realizate de instructorii auto cu ajutorul unui Registru Naţional. Este vorba de o aplicaţie informatică, gestionată de Autoritatea Rutieră Română, ce conţine date privind şcolile de conducători auto, instructorii auto, profesorii de legislaţie rutieră, cursanţii, precum şi vehiculele utilizate la pregătirea practică.

“Registrul Naţional de Evidenţă al Cursanţilor este o aplicaţie informatică a Autorităţii Rutiere Române A.R.R. privind înscrierea în format electronic a datelor de către şcolile de conducători auto care conţine date privind şcolile de conducători auto, instructorii auto, profesorii de legislaţie rutieră, cursanţii, precum şi vehiculele utilizate la pregătirea practică”, se arată în Ordinul MT nr. 75/2014 în vigoare din 12 februarie 2014.

Ordinulul prevede că şcolile auto pot fi organizate ca societăţi comerciale sau în cadrul regiilor autonome, la nivelul Ministerului Educaţiei sau organizate de instituţii de învăţământ particular acreditate conform legii precum şi organizate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne sau Ministerului Apărării care şcolarizează cursanţii pentru nevoile proprii. Şcoala trebuie să funcţioneze într-o locaţie unică, să cuprindă sala/săli de pregătire teoretică, sala pentru secretariat şi arhivă, grup sanitar. Şcoala auto nu va mai putea funcţion în apartamente, excepţie vor face însă spaţiile situate la parterul sau mezaninul blocurilor. (EM)

Sursa avocatnet.ro

 

 

 

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.