fbpx

„De multe ori mi-aş dori să fiu bărbat”

koszkorus krisztinaLa 25 de ani, Koszorus Krisztina este pe picioarele ei: are propria trupă, sute de concerte în spate și o carieră frumoasă înainte. Tânăra muziciană și interpretă a studiat la Liceul de Artă din Tîrgu-Mureș, ca apoi să absolve Academia ,,Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. În perioada în care concura la Vocea României – în 2011 – declara într-un interviu pentru bestmusic. ro că: „Fiecare gen mă influențează într-un fel, dar muzica clasică mă influențează datorită studiilor, muzica populară maghiară datorită părinților și anturajului, muzica populară românească (lăutăria) și muzica populară țigănească pentru că îmi place și reggae. Și poate jazzul”. Citatul său preferat, extras de pe pagina sa personală de Facebook, este: „Lenea este luxul pe care oamenii foarte deștepți și-l permit”. La întrebările Punctul a răspuns cu multe zâmbete:

Rep.: Care credeți că este secretul reușitei dumneavoastră în plan profesional

Koszorus Krisztina: Cred că cel mai important este să-ţi placă ceea ce faci şi asta se transmite celorlalți – în cazul meu la public. Desigur, circumstanţele nu sunt întotdeauna în favoarea unui artist şi uşor poţi ajunge să te desconsideri sau să-ţi consideri pasiunea drept o muncă, o cale prin care să-ţi faci nişte bănuţi pentru că nimic nu e gratis. Dar cred că ideea de bază e să încerci să devii cât mai bun, să progresezi întotdeauna şi să nu faci foarte multe compromisuri.

Rep.: Cum ai reușit să vă impuneți într-o lume dominată de bărbați, cât de greu v-a fost

K:K.: În grupul meu de prieteni, încă din liceu, eu eram singura fată. Nici nu m-am simţit bine între fete, eram mai băieţoasă. Și în trupele din care am făcut şi încă fac parte, iniţial erau doar băieţi şi… eu, deci sunt foarte obişnuită să fiu printre bărbaţi şi nu mi-e greu să mă fac auzită. Din 2008 încerc să trăiesc exclusiv din muzică, fiind propria mea manageră şi fiind responsabilă de alte patru persoane din ,,bandul” meu. Nu pot să zic că mi-e mai greu, dar de multe ori mi-aş dori să fiu bărbat, să par mai puternică şi să par mai serioasă.

Rep.: Cum se împacă viața de familie cu cariera?

K.K.: M-am născut într-o familie de artiști, deci nouă ne este perfect normal stilul acesta de viață, inversată și boemă. Părinții mei sunt suportivi, deși am ales să fac altceva decât ceea ce mi s-a ,,propus” și, după 16 ani de studii de vioară, m-am lăsat de instrument, ca în sfârșit, să fac ce vreau eu. Nu ne-am despărțit de tot, eu și vioara, doar facem o mică pauză, să ne regăsim cu bine când e momentul potrivit. Partenerul meu de scenă e și partenerul meu în viață, fapt care de multe ori ne cauzează extra-stres, și pe scenă, și acasă, dar cred că împreună progresăm enorm de mult și ne ajutăm reciproc. Pe lângă noi doi, din trupa noastră de cinci persoane (care se numește Koszika & The HotShots) mai face parte și fratele meu, prietena mea și un prieten vechi. Deci și în trupă suntem ca în familie.

Ligia Voro

Comentează cu Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Punctul

FREE
VIEW