Deputatul Doru Oprișcan a preluat șefia ALDE Mureș

Deputatul de Mureș Doru Oprișcan, care a demisionat în luna martie din PNL, a fost numit președinte interimar al ALDE Mureș și spune că, dacă această formațiune va fi ce își dorește, ar putea rămâne în rândurile sale până la pensie.

“Am fost numit de conducerea superioară ca președinte interimar al ALDE Mureș, până în februarie-martie 2019, deci până se vor organiza alegeri în organizație. M-am alăturat grupului ALDE din Parlament din iunie, ca independent, în urmă cu circa două săptămâni am intrat în partid, apoi am fost numit președinte interimar. Acum aștept aprobarea Biroului interimar pe care l-am propus, de către Biroul național, care se pare că va avea loc în această săptămână “, a spus Oprișcan.

El a precizat că din rândurile Biroului interimar pe care l-a propus, de 17 persoane, se regăsesc și o parte din cei din fosta conducere a ALDE Mureș, pentru că el nu a venit “să distrugă”. Deputatul a refuzat să facă publice numele celor propuși în Biroul interimar al ALDE Mureș, negând speculațiile că pe listă s-ar afla și primarul Târgu Mureșului, Dorin Florea.

“Florea, nu. Încă nu”, a spus Oprișcan.

În ce privește planurile de viitor, deputatul a arătat că așteaptă aprobarea Biroului interimar al ALDE Mureș pe care l-a propus, iar apoi se va face un plan, el personal fiind dispus să rămână în această formațiune până va ieși la pensie, dacă e ceea ce își dorește.

“Dacă e ceea ce îmi doresc să fie ca formațiune, voi române poate până voi ieși la pensie. Dacă nu, înseamnă că am greșit și chiar nu mai intru în niciun partid”, a spus deputatul.

În luna martie, Oprișcan a demisionat din PNL Mureș, acuzând atmosfera din organizație, “în care se vorbește de foști PDL-iși, foști PNL-iști și se acționează ca atare”, apreciind că, dacă se continuă așa, va ajunge sub 5%.

PNL Mureș a anunțat atunci printr-un comunicat de presă “încetarea calităţii de membru al Partidului Naţional Liberal a numitului Oprişcan Mihai Doru”, a cărui demisie a avut loc la sediul formațiunii luni, 26 martie 2018, fără nicio motivație.

“PNL Mureş regretă modalitatea prin care numitul Oprişcan Mihai Doru abandonează organizaţia noastră, având în vedere că demisia sa nu a fost motivată în niciun fel. Considerăm că felul în care deputatul Oprişcan Mihai Doru a decis să părăsească Partidul Naţional Liberal este manifestarea dispreţului la adresa celor 25.284 de mureşeni care, în decembrie 2016, au acordat votul Partidului Naţional Liberal, pe listele pentru Camera Deputaţilor. Sperăm ca fostul nostru coleg, în calitatea sa de deputat, să nu migreze la un alt partid. În caz contrar, alături de dispreţul la adresa celor 25.284 de mureşeni se va adăuga şi jignirea profundă a acestora”, au afirmat reprezentanții PNL Mureş.

În trecut, Oprișcan a mai fost membru PNȚCD, dar și PNL, din care a fost exclus alături de alte 5 personalități mureșene în perioada în care la președinția acestui partid se afla Theodor Stolojan. După aceea, a  candidat ca independent și a câștigat, intrând în Consiliul Local Târgu Mureș, iar apoi a aderat la PDL Mureș, condus de Dorin Florea, care ulterior s-a unit cu PNL. 

Comentează cu Facebook