Detalii din programul vizitei papale în România

Capul Bisericii Catolice și șeful de statului Vatican, Papa Francisc va răspunde invitației lansate de președintele României în 2015 de a face o vizită în România, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Papa Francisc va ajunge la București vineri, 31 mai pe Aeroportul Internațional Henri Coandă la ora 11,30. Potrivit programului dat publicității de Vatican, Papa va avea o întâlnire
tête-à-tête cu președintele Johannis la Palatul Cotroceni. După aceea se va întâlni cu patriarhul Daniel și vor oficia împreună o slujbă comună la Catedrala Mântuirii Neamului, după care va oficia liturghia la Biserica Sf Iosif.

Pe 1 iunie, la 11,20 Papa Francisc va ajunge cu elicopterul pe stadionul din Șumuleul Ciuc, de unde va fi transportat la locul de rugăciune unde va oficia o liturghie de la ora 11.45. După slijbă tot cu elicopterul va călători la Iași, unde va vizita și Palatul Culturii, va sta de vorbă cu tinerii . La Blaj, pe Câmpia Libertății va rosti Regina Coeli , după -masă se va întâlni cu membrii comunității rome, apoi va părăsi țara de pe aeroportul Sibiu, unde îl va conduce președintele Johannis.

Potrivit siteului Pontifex.ro peste 50 de mii de persoane s-au înregistrat deja dornici să participe la vizita papei la Șumuleu Ciuc. Cei interesați se mai pot înscrie până pe 31 martie.

Sursa Kronika.ro

Comentează cu Facebook