Directorii au confirmat la Luduş

directoriludus

Potrivit Legii Educației Naționale nr. 1/2011, în luna octombrie Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Mureș a organizat concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar. Concursul s-a desfășurat la Tîrgu Mureș în această perioadă ținând cont de faptul că toți directorii de instituții școlare preuniversitare erau numiți prin delegație de către IȘJ pe o perioadă de cel mult un an școlar.

Trei probe

Concursul a constat din parcurgerea a trei etape: Proba scrisă; Evaluarea CV-ului și Oferta de management, toate etapele desfășurându-se la Tîrgu Mureș. După evaluarea acestor probe și în urma promovării concursului de candidați, posturile de director se ocupă pe o perioadă de patru ani cu încheierea unor contracte de management cu ISJ Mureș și Autoritatea publică locală.
Pentru promovare, baremul minim al punctajului a fost de 105 puncte, adică un mimim de 35 de puncte la fiecare probă în parte.
În 12 octombrie a avut loc proba scrisă care a constat într-un test grilă cu 60 de întrebări, 40 au vizat aspectele cognitive, fiecare răspuns corect fiind notat cu 1,5 puncte, iar 20 de întrebări au fost din aria managementului, acestea fiind notate cu 2,5 puncte.
În comisie au fost cuprinși: Simona Turcu și Irina Trif de la ISJ, Antoniu Berar și Ovidia David de la unitatea școlară și Mariana Tac și Paul Precup de la Administrația locală.
Susținerea ofertei de management a avut loc în 19 octombrie, tot la Tîrgu Mureș, în prezența aceleași comisii după care s-au anunțat cei care au promovat: Adrian Banea (141,875 puncte), Claudia Botezan (137,500 puncte), Alina Budușan (135 de puncte), Carmen Petac (131,875 puncte) în funcțiile de director la unitățile la care activează și Melania Călugăr și Szekely Zoltan ca directori adjuncți. De acum, directorii au o legitimitate obținută în baza rezultatelor de la concurs.
Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.