„EXPONATUL LUNII” la Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș

Proiectul „Exponatul lunii”, demarat în premieră de Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș, continuă și în anul 2018, publicul având ocazia să admire un nou exponat din patrimoniului muzeal, conservat în depozitele științifice.
Vedeta lunii iunie 2018 este Haliotis sau „Urechea mării”, un melc marin care trăiește în numeroase mări și oceane.
Exemplarele expuse sunt reprezentate de cochilii aparținând genului Haliotis, care fac parte din colecția „dr. Puia Sorin“, un pasionat colecționar cu origini târgumureșene, colecție care a intrat în patrimoniul muzeului în anii 2005 și 2006, prin achiziție.
Alegerea acestui melc marin nu este întâmplătoare, dat fiind faptul că în data de 8 iunie se sărbătorește Ziua Mondială a Oceanelor. Tema pentru anul 2018 este „Greening the blue” („Să facem verde lumea albastră”). Celebrarea acestei zile are rolul de a mobiliza popoarele pentru găsirea de soluții pentru stoparea poluării cu materiale plastice și a acumulării de deșeuri în mări și oceane, astfel încât oamenii să aibă un ocean mai sănătos, cu cât mai multe și mai diverse specii de viețuitoare.
Publicul interesat poate afla detalii despre acest melc, la sediul Secției de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș din Tîrgu-Mureș, de pe strada Horea nr. 24, pe tot parcursul lunii iunie 2018.

 

Muzeul Județean Mureș!

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.