Festival de colinde şi obiceiuri tradiționale de iarnă „Florile Dalbe Flori de Măr”

Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş cu sprijinul Consiliului Judeţean Mureş organizează cea de-a XXXVIII-a ediţie a prestigiosului Festival de colinde şi obiceiuri tradiționale de iarnă „Florile Dalbe Flori de Măr”, manifestare cultural-artistică ce urmăreşte păstrarea şi valorificarea colindelor şi obiceiurilor populare din preajma Sfintelor Sărbători ale Crăciunului şi Anului Nou şi de a le transmite urmaşilor într-o strictă autenticitate şi specificitate locală.
Această manifestare a fost iniţiată în anul 1980 de regretatul Vasile Conţiu, statornic slujitor al culturii mureşene, cel care a slujit zeci de ani cu modestie şi dragoste, pentru a aduna, a pune în valoare şi a transmite urmaşilor, comori inestimabile ale spiritului creator românesc, aplecându-se cu pioşenie asupra colindului.
Colindele şi obiceiurile tradiţionale de iarnă s-au păstrat la loc de cinste în cultura şi sufletele românilor, astfel încât anul acesta, evenimentul cultural se va desfăşura în data de 16 decembrie 2018, în Sala de Spectacole “Apollo” a Școlii Populare de Arte din Tîrgu Mureş, începând de la orele 16.00 . Vor colinda :
GRUPUL FOLCLORIC „TOACA-VĂII GURGHIULUI” DIN TOACA

GRUPURILE FOLCLORICE “DOR” ŞI „DORULEŢ” ALE ŞCOLII POPULARE DE ARTE DIN TÎRGU MUREŞ

DORINA OPREA ȘI LEONTINA POP

GRUPUL VOCAL BĂRBĂTESC ”FOST-AM NOI FECIORI HOLTEI”
(ANDREI ROMANICĂ, GHEORGHE MUREȘAN, IZIDOR TUDORAN,
ADRIAN ARGHIR CIOATĂ, IOAN NASTE, IOAN CRISTIAN ȚĂRAN)

IULIA MAIER ȘI RALUCA FOCȘAN BOGĂTEAN

GRUPUL FOLCLORIC “ECOU DE IBĂNEȘTI” DIN IBĂNEȘTI

FAM. POP SEPTIMIU, ROXANA, CARMEN ȘI BIANCA

ANCA MANOILĂ

GRUPUL VOCAL AL ŞCOLII POPULARE DE ARTE DIN TÎRGU MUREŞ

Comentează cu Facebook