Festivalul International de Folclor Joc si cantec in Ardeal


Festivalul International de Folclor Joc si cantec in Ardeal va avea loc in perioada 16-20 august la Tg Mures. Partenerii evenimentului cultural sunt Asociatia Culturala Friends Forever Tg Mures, Consiliul Judetean Mures, Primaria si Consiliul Local al comunei Deda, jud Mures si Ansamblul Artistic Profesionist Muresul Tg Mures. La el vor participa ansambluri si solisti vocali din Turcia, Macedonia, Bulgaria, Ucraina si Republica Moldova, precum si din judetele Bihor, Cluj, Brasov, Calarasi, Neamt si Mures. In prima zi a festivalului se va vizita orasul,: Palatul Culturii, Teatrul National, Cetatea Medievala, Platoul Cornesti si Complexul de sport si agrement Muresul. In ziua a doua se va pleca in excursie si se va vizita Sighisoara cu minunata sa cetate , apoi deplasare la Sovata.
In ziua a treia a festivalului , la orele 15,00, va avea loc primul spectacol folcloric, care va debuta cu o parada a portului popular, urmata de evotutia pe scena Ansamblului Muresul a oaspetilor din tara si strainatate.
Invitat de onoare va fi Ansamblul Folcloric Dor Solovestrean, condus de dna Maria Bogdan. Spectacolul va fi prezentat de interpreta de muzica populata Anca Manoila.
In ziua a parta se va deplasa la Deda, unde, va avea loc cel de-al doilea spectacol folcloric al festivalului, care , la fel ca in ziua precedenta, va debuta cu o parada a portului popular.

Comentează cu Facebook