Festivalul Internațional Studio 2018

În perioada 18-25 noiembrie 2018, Universitatea de Arte din Târgu-Mureș va organiza, pe scena Teatrului Studio și a Teatrului Studio 2.1, Festivalul Internațional Studio 2018 – Întâlnirea Școlilor de Teatru, festival la care vor participa zece universităţi de teatru din ţară şi din străinătate: Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” (Bucureşti), Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice (Chişinău – Republica Moldova), Universitatea “Babeş-Bolyai” (Cluj-Napoca), Universitatea Ovidius din Constanța (Constanța), Universitatea din Craiova (Craiova), Universitatea de Arte “George Enescu” (Iaşi), Universitatea de Vest (Timişoara) Academia de Teatru și Film Athanor din Passau (Germania), Academia de Arte Novi Sad (Serbia), Facultatea de Artă Dramatică Belgrad (Serbia), Academia de Arte Bratislava (Slovacia), Academia de Artă Dramatică a Universității din Zagreb (Croația) și Universitatea de Arte din Târgu-Mureș (Târgu-Mureş).

De asemenea, în perioada festivalului vor avea loc workshopuri susținute de personalități din domeniu, precum: Andreea Belu, Lucian Matei, Gelu Badea, Oana-Cristea Grigorescu, Andrei Popov, Oleg Mardari, Ioan Ardelean, Decebal Marin, Daniela Cojan, Florin Vidamski, Aleksander Ivanovski, Marija Milenković, Carolina Mano.

În data de 21 noiembrie , începând cu ora 12:00, va avea loc în Foaieul Teatrului Studio o conferință, urmată de o dezbatere, cu tema ”100 de ani de Studii Teatrale în România. Ce ne spune prezentul, Ce știm despre viitor?”, susținută de dl Prof.univ. dr. Marian Popescu.

Pe lângă spectacole și workshopuri, ediția din acest an a Festivalului Internațional Studio va avea parte de o bogată gamă de evenimente: lansări de carte, două concerte: Ada Milea Și Vizi Imre, absolvenți ai UAT, o demonstrație de video-maping pe clădirea universității și alte surprize.

Comentează cu Facebook